‘Erdal Öz Ödülü’ Adalet Ağaoğlu’nun

CAN Yayınları’nın kurucusu, iyi yazar Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü sonuçlandı.Başkanlığını...

CAN Yayınları’nın kurucusu, iyi yazar Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü sonuçlandı.

Başkanlığını Handan İnci’nin üstlendiği, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp, Sibel Irzık, Cemil Kavukçu, Ömer Türkeş ve Faruk Duman’dan oluşan Seçici Kurul, Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün on birincisinin Adalet Ağaoğlu’na verilmesini kararlaştırdı.

Ödüllerin bir önemi de adına verilen kimsenin değeriyle doğru orantılı olmasıdır. Sevgili arkadaşım Erdal Öz, edebiyat dünyasının da yayın dünyasının da doruktaki adlarından biridir.

Türkiye’deki siyasal dalgalanmaların acısını yaşamış, bu tanıklığını da kitaplarına yansıtmıştır.

Kuşağının noterlerinden biridir. Bu benzetmeyi de Yaşar Kemal’le ödül almaya Barselona’ya gittiğimde komitenin başkanı Cervantes için yapmıştı, kendisinden ödünç aldım.

Kuşağımın her ferdi, mutlaka anı yumağımın bir yerinden kendini gösterir, İstanbul günleri kadar onun Ankara günlerini de anımsıyorum.

O zamanlar yaptığı radyo programını bizim evde çekmişti. Kuşağından hiç kimseyi unutmamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 17 Okunma İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 28 Okunma BAKSI’da yenilenme 15 Mart 2024 | 21 Okunma Semt kitaplarını okumak ayrı bir zevktir 14 Mart 2024 | 83 Okunma Balkanlarda Türk Edebiyatı Tarihi 12 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar