İstanbul Modern’e yeni adres

İSTANBUL MODERN’in kuruluşundan beri mütevelli heyet üyeliği yaptım. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’nın mütevelli heyeti üyelerine hitaben gönderdiği mektubunu aldım....

İSTANBUL MODERN’in kuruluşundan beri mütevelli heyet üyeliği yaptım.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’nın mütevelli heyeti üyelerine hitaben gönderdiği mektubunu aldım. Önce onu okuyalım:

“Değerli Mütevelli Heyeti Üyeleri,

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak 14 yıl önce kapılarımızı açtık. Kuruluşumuzdan bu yana onlarca sergi, binin üzerinde sanatçı, 7 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlarken, sunduğumuz ücretsiz eğitim programlarıyla da 750 bini aşkın çocuk ve genci sanatla buluşturduk. Türkiye’ye yeni ve çağdaş bir müzecilik deneyimi yaşatmanın gururunu yaşadık.

Şimdi, yeni bir başlangıç için yol alma zamanı. 14 yıl önce kuru yük deposundan dönüştürerek koleksiyonumuza, sergilerimize, sanatçılarımıza, her yaştan sanatsevere ve bizlere ev sahipliği yapan, Karaköy’ün değişiminde en büyük payı olan İstanbul Modern inanıyorum ki bir binanın çok ötesinde bir kimliğe sahip.

Dünyaca ünlü İtalyan mimar Renzo Piano’nun imzasını taşıyacak ve İstanbul için ikon olacak bir mimari yapıyla Karaköy’e en kısa sürede geri döneceğiz. Yeni müze binamıza kavuşana dek, bir süreliğine Beyoğlu’ndaki geçici mekânımızda tüm mevcut faaliyetlerimize kaldığımız yerden, aynı coşkuyla devam edeceğiz.

18 Mart Pazar Karaköy’deki son günümüz olacak.

Bu zamana kadar olduğu gibi siz değerli Mütevelli Heyeti Üyelerimizin yeni başlangıçlarda da bizimle olacağını bilmek bizlere güç veriyor.

Varlığınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.”
 
ÖZEL müzelerin resim/heykel sanatının gelişmesindeki işlevini belirtmeye gerek yok.

İstanbul Modern, Türk ve yabancı ressamlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 27 Okunma İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 28 Okunma BAKSI’da yenilenme 15 Mart 2024 | 21 Okunma Semt kitaplarını okumak ayrı bir zevktir 14 Mart 2024 | 83 Okunma Balkanlarda Türk Edebiyatı Tarihi 12 Mart 2024 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar