‘Kardeş Türküler’ yeniden...

Kardeş Türküler’in yeni CD’si ‘Yol’u(1) dinlerken türkülerin bu özelliklerini belleğimde tazelemek geçti içimden.Kardeş Türküler’in seçimlerindeki isabeti, icralarındaki coşkuyu...

Kardeş Türküler’in yeni CD’si ‘Yol’u(1) dinlerken türkülerin bu özelliklerini belleğimde tazelemek geçti içimden.

Kardeş Türküler’in seçimlerindeki isabeti, icralarındaki coşkuyu belirtmeli. 15 yaşına bastıklarında, Kardeş Türküler 15 Yılın Öyküsü adlı kitabı Ayhan Akkaya yazmıştı.

O kitabı okursanız, Kardeş Türküler’in yaptıkları müziğin nasıl her dilden, her dinden herkesi kucaklamak istediğini görürsünüz.

Bir müzik parçasının orijinal dilinde icra etmenin etkileyiciliğini iyi bir dinleyici bilir. Bu topraklarda konuşulan her dilin müziği vardır. Onu dinlersek, onları tanırız.

O kitaptan bir bölüm, topluluğun dünya görüşünü özetler:

“Çalışma ‘çokkültürlü’ bir coğrafyada ‘kardeşlik içinde bir arada yaşama’ ilkesine dayanarak, halklar arasında yaratılan kutuplaşma ve gerilime karşı bir duruşu da içeriyordu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 29 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar