Ece Erken'in yayınladığı o videoya bir de bu gözle bakın!

Ece Erken'in oğlu Eymen'le çekip Instagram'a yüklediği videoyu izlemiş miydiniz?Cinsel istismara karşı çocukların mahrem yerlerini öğretmeyi amaçladığı ve 2.3 milyordan fazla izlenen videodan bahsediyorum....

Ece Erken'in oğlu Eymen'le çekip Instagram'a yüklediği videoyu izlemiş miydiniz?

Cinsel istismara karşı çocukların mahrem yerlerini öğretmeyi amaçladığı ve 2.3 milyordan fazla izlenen videodan bahsediyorum. Küçücük çocukların istismarının gündemin en üst sırasında yer aldığı bu günlerde Ece Erken'in yapmaya çalıştığını samimi buluyorum. Herkes bir ucundan bu sorunun çözümü için bir şey yapmak istiyor bunu da anlayabiliyorum. Ancak videoda aktardıklarını ne yazık ki doğru bulmuyorum. Özellikle de milyonlarca insana ulaşıp etkileyebilecek bir video için yöntemin yanlışlığını aktarmanın boynumuzun borcu olduğu kanaatindeyim. 

Tekrar etmek de fayda var: Ece Erken'in amacına saygı duyarak bunları yazıyorum. Nihayetinde kendisi de bir anne! 

Öncelikle yaş grubuna değinmekte fayda var. Ece Erken'in oğlu Eylem 3 yaşına varmak üzere. Bu yaş grubundaki bir çocuğu bir yetişkin gibi karşımıza alıp konuşmamız çoğunlukla hedeflediğimiz amaca ulaşmamız için bir engel oluşturur. Çünkü o yaş grubundaki çocuklara uzun uzun bir şeyler anlattığınızda sizi dinlese bile anlamlandırmakta zorluk çekerler. Onlar için güçlü iletişimin yolu somutlaştırılmış örneklerden geçer. 

Videoda Ece Erken oğluna vücudunun yabancılar tarafından dokunulmaması gereken yerlerini öğretiyor ve bunu 3 bölgeyle sınırlıyor.

1- Göğüslerimiz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bebek önderliğinde beslenme-Baby Led Weaning nedir? 07 Şubat 2019 | 158 Okunma Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin? 16 Ocak 2019 | 523 Okunma Çocuklarınızın yanında tartışmaktan korkmayın! 28 Kasım 2018 | 220 Okunma Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? 17 Ekim 2018 | 203 Okunma Bebeğini emziremeyen anneler ne yapmalı? 01 Ekim 2018 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar