Çocuğum çok ders çalışıyor ama yine de başarılı olamıyor neden?

Bir önceki yazımızda 'Çok fazla ders çalışan ve sürekli okula gitmek isteyen çocuklara dikkat!' uyarısında bulunmuştuk. Yazımızı okuyanlar bilir! O yazıya bir de dip not eklemiştik ve 'Çok ders...

Bir önceki yazımızda 'Çok fazla ders çalışan ve sürekli okula gitmek isteyen çocuklara dikkat!' uyarısında bulunmuştuk. Yazımızı okuyanlar bilir! O yazıya bir de dip not eklemiştik ve 'Çok ders çalışan ancak başarısız olan çocukların' durumlarını başka bir yazıda değerlendireceğiz demiştik.

İşte o yazı bu yazı!

Eğer çocuğunuz fazla fazla ders çalışıyor ancak bu çalışması notlarına ve öğrenme düzeniye katkı sağlamıyorsa içinde bulunduğu durumun çok farklı nedenleri olabilir. Bu nedenlerin bir kısmı 'yaygın görünen' sorunlar iken bir kısmı daha az görülen ancak çok daha ciddi boyutları olan sorunlar olabilir. 

Önce yaygın görünen durumlara bakalım!

Çalışma dediğiniz şeyin bir sistematiği olması şart. Bu illa ki bir yetişkin eliyle düzenlenmiş sistem demek değildir. Her birey çocuk yaşta dahi olsa kendi çalışma sistemini geliştirir. Ancak bazı çocuklar (ki yetişkinler arasında bile bu sorun çok yaygın görülebilir) nasıl çalışmaları gerektiğine dair bir düzen oturtamaz o sayfadan diğerine, bir dersten öbürüne atlaya zıplaya kitaplar arasında zaman geçirir. Siz onu masasının başında ders çalışıyor gibi görseniz de o aslında içine düştüğü çukurda debeleniyordur. Bu tip çocuklar eğer yaşadıkları kargaşayı kendileri fark edip yardım talep etmezlerse eğitim hayatları boyunca aynı sorunu yaşamaya devam edebilirler. 'Çalışkan ama anlamıyor' diye yaftalanabilirler. 

Bazı çocuklar ise dönem başlarında iyi performasla başlarlar, çalışma isteklerinde bir kayıp oluşmaz ama dönem içinde bir yerden sonra başarılarında düşüş başlar. Bu tip çocuklarda ise yaygın olarak görünen şey öğrenme sürecinde bir şeylerin sekteye uğraması olabilir. Anlamadığı bir konu, çözemediği bir soru, kaçırdığı dersler bu çocuklar için sürekliliği bozduğundan başarıyı düşürücü unsur oluşturabilir. Böyle çocuklar için yapılabilecek en iyi şey eksiklerin neler olduğunu anlamasına yardımcı olmaktır. Özellikle okuldan uzak kalmak zorunda kaldığı günler için destek almasına yardımcı olmak faydalı olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bebek önderliğinde beslenme-Baby Led Weaning nedir? 07 Şubat 2019 | 158 Okunma Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin? 16 Ocak 2019 | 523 Okunma Çocuklarınızın yanında tartışmaktan korkmayın! 28 Kasım 2018 | 220 Okunma Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? 17 Ekim 2018 | 203 Okunma Bebeğini emziremeyen anneler ne yapmalı? 01 Ekim 2018 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar