Çalışan kadınların doğum sonrası yasal hakları 2018 Bünyamin Esen anlattı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Bünyamin Esen'le dün başladığımız 'Çalışan hamile kadınların yasal hakları' röportajının ikinci bölümünü sizler için derledik. Bugünkü...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Bünyamin Esen'le dün başladığımız 'Çalışan hamile kadınların yasal hakları' röportajının ikinci bölümünü sizler için derledik. Bugünkü bölümde kadınların doğum iznindeki haklarının detaylarını aktaracağız. Doğum iznindeyken ücretler nasıl alınır, süt parası, çocuk yardımı nedir sorularının yanıtlarını röportajımızda bulabilirsiniz. Ayrıca doğum sonrası işten çıkarılan kadınların yasal haklarının detayları da burada. 

İşte Bünyamin Esen'in sorularımıza verdiği yanıtlar...

Doğum iznindeyken çalışanlar maaşlarını nasıl ve nereden alırlar?

BÜNYAMİN ESEN: Doğum izninde olan bir çalışanın ücreti ödenmez. Zira işverenlerin çalışılmayan günlerin maaşını ödeme zorunluluğu yoktur.

Doktor raporu ile istirahatli olduğu için çalışamayan, bu nedenle ücret kaybına uğrayan işçinin bu kaybı SGK tarafından telafi edilir. Bu süreler için SGK’dan rapor parası alma hakkı vardır.

Doktor istirahatinin üçüncü gününden başlamak üzere hastanede yatarak istirahatlerde günlük maaşın yarısı, ayaktan istirahatlerde günlük maaşını üçte ikisi SGK tarafından rapor parası olarak ödenir. Bunu almak için SGK’ya başvurmak gerekmektedir. Ödeme bankaya veya PTT’ye adınıza yapılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bebek önderliğinde beslenme-Baby Led Weaning nedir? 07 Şubat 2019 | 158 Okunma Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin? 16 Ocak 2019 | 523 Okunma Çocuklarınızın yanında tartışmaktan korkmayın! 28 Kasım 2018 | 220 Okunma Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? 17 Ekim 2018 | 203 Okunma Bebeğini emziremeyen anneler ne yapmalı? 01 Ekim 2018 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar