Çalışan hamile kadınların yasal hakları 2018 Sosyal Güvenlik Uzmanı Bünyamin Esen anlattı

Çalışan anne ve anne adaylarından son aylarda yasal haklarına ilişkin çok sayıda mail aldık. Her okurumuza tek tek yanıt vermek yerine soruları Sosyal Güvenlik Uzmanı Bünyamin Esen'e sorduk. Hem bize sorular yönelten...

Çalışan anne ve anne adaylarından son aylarda yasal haklarına ilişkin çok sayıda mail aldık. Her okurumuza tek tek yanıt vermek yerine soruları Sosyal Güvenlik Uzmanı Bünyamin Esen'e sorduk. Hem bize sorular yönelten okurlarımız için hem de çocuk sahibi olma heyecanı yaşayan ebeveyn ve adayları için. 

Sözkonusu çalışanların yasal hakları olunca söz uzadıkça uzadı. Bu nedenle röportajı 3 bölüm halinde yayınlama kararı aldık. Bugünkü bölümde hamilelikten doğuma kadar olan yasal hakları aktaracağız. Yarın ise doğum sonrası, çarşamba günü ise işe dönüş haklarını aktaracağız. 

İşte Bünyamin Esen'in sorularımıza verdiği yanıtlar...

Hamile kalan bir çalışan hamile olduğunu işverenine ne zaman bildirmeli, hamileliğin saklanmasının çalışan kadınlar için yasal sıkıntıları var mı?

Bünyamin ESEN: Hamile kadınlar bu durumu öğrenince işverenlerine haber vermeleri gerekir. Zira hamile kadınların iş kanunumuz gereğince çeşitli hakları bulunmaktadır. Hamile kadınlar gece çalışmasında ve ağır işlerde çalıştırılamaz.

Keza, hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bebek önderliğinde beslenme-Baby Led Weaning nedir? 07 Şubat 2019 | 158 Okunma Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin? 16 Ocak 2019 | 523 Okunma Çocuklarınızın yanında tartışmaktan korkmayın! 28 Kasım 2018 | 220 Okunma Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? 17 Ekim 2018 | 203 Okunma Bebeğini emziremeyen anneler ne yapmalı? 01 Ekim 2018 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar