Tarihimize sahip çıkmak bizim bir gönül borcumuz

GEÇTİĞİMİZ günlerde Mithatpaşa Caddesi üzerinde yıllardır dikkatimi çeken bir binanın çöktüğünü fark etmiş ve “Tarihimize sahip çıkalım” diye çağrıda bulunmuştum.

Meğer birçok okurumun hassas noktasına parmak basmışım. Semtinden, yakın çevresinden örnekler yollayan, yok olup giden tarihten dertlenen meğer ne çok hemşehrimiz varmış. 
Kimisi mahallesinde yıllardır virane şekilde duran bu yapılardan yakınmış, kimi bu metruk yapıların uygunsuz şekilde kullanımından ve çevre sakinlerini huzursuz eden hallerinden dert yanmış, kimisi de çökme riski nedeni ile yarattıkları tehlikeden çekindiklerini söylemiş. 
Hepsi de haklı gerekçeler...
Türkiye’nin bu mirasına sahip çıkmak hepimizin gönül borcu olmalı...
Ve sayıları giderek azalan bu tarihi binalar için gerçekten de bir şeyler yapmalıyız.
***
Tabii en çok da şehrimizin canlı tarihi olan bu binaların, İzmir yangını ve hoyrat yapılaşmanın ardından elimizde kalan nadide değerler olmaları nedeniyle korunmaları, restore edilmeleri ve hayata döndürülmeleri gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 88 Okunma Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 93 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 47 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 328 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar