Liderliğe yürüyüş

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a yürüyeceğim” dediğinde pek çok kişi buna inanmadı. İnanmamalarına Kılıçdaroğlu’nun...

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a yürüyeceğim” dediğinde pek çok kişi buna inanmadı. İnanmamalarına Kılıçdaroğlu’nun 70’e dayanmış yaşını, vücudunun hamlığını, dağ tepe yaklaşık 450 kilometrelik yolun uzunluğunu gerekçe gösterdiler. 15 Haziran günü, Ankara Güven Park’tan yola çıktığında da hâlâ inanmayanlar vardı. “Yarı yolda bırakır!” diyorlardı. O yılmadı. Gerek yakın çevresinden gerek AKP Genel Başkanı’ndan, gerek Başbakan’dan, gerekse AKP sözcülerinden ve yandaş medyadan gelen eleştirilere, akılla, mantıkla bağdaşmayan suçlamalara kulak asmadı. 
Yürüdü… 
Yürüdü… 
Yürüdü… 
25 gün süren yürüyüşün her etabında kendisine her kesimden binlerce muhalif eşlik etti. AKP kurucularından Abdüllatif Şener, eski AKP milletvekili Fatma Bostan’dan İslami kesimin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Cihangirİslam’a, çok sayıda gazeteci, yazar ve sanatçıdan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a, yüzlerce sivil toplum örgütünden HDP milletvekillerine kadar birçok kişi ve kuruluş temsilcisi “ADALET” başlığı altında gerçekleşen bu yürüyüşe katıldı. 
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran günü CHP Genel Başkanı olarak başladığı/başlattığı yürüyüşü 9 Temmuz günü Maltepe mitinginde yalnızca partisinin değil büyük ölçüde parlamento dışı muhalefetin de lideri olarak noktaladı.

***

Bu yürüyüş toplumumuzun solan umutlarını yeniden yeşertti. İnsanlarımıza, “İktidar mı? Neden olmasın!” duygusunu kazandırdı. Farklı toplumsal ve siyasal kesimlerin ortak bir amaç doğrultusunda birleşebilirliğini gösterdi. 
Bu yürüyüşle birlikte 16 Nisan Referandumu’nda alınan yüzde 48.5 oranındaki muhalif oyun bu tür akıllı kitlesel eylemlerle yükselebileceği gerçeği de görülmüş oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar