Herkesi kör âlemi sersem sanmak

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz sevgimiz, düşüncelerine ebedi saygımızla… *** Son günlerin en ilginç haberi kuşkusuz İstanbul’daki iki AKP ilçe örgütünün10 Kasım törenleri...

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz sevgimiz, düşüncelerine ebedi saygımızla…

***

Son günlerin en ilginç haberi kuşkusuz İstanbul’daki iki AKP ilçe örgütünün10 Kasım törenleri için partilileri Ankara’ya çağırmasıydı. Haberin medyaya Atatürk’ü keşfetmek” başlığı ile yansımasıyla birlikte AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, bir açıklama yapma gereği duydu.
“Ak Parti’nin tarihe bakışı, kurumsal kimliği itibarıyla tartışmalı ya da tarihin dedikodu alanına yaslanan konularla ilişkili olmadığı, tarihe toplumsal uzlaşma ve Türkiye’yi bir bütün olarak geleceğe taşıma perspektifiyle baktığı belli. Dolayısıyla son zamanlarda bir tartışma yürütülüyor, sanki Ak Parti, Atatürk’ü yeniden keşfediyor gibi, bunun doğru olmadığını söylemek isterim.”
Çağrı yapan ilçelerin Beşiktaş ve Şişli olması rastlantı değil. 2017 Referandumunda bu ilçelerde “hayır” oyları tavan yapmıştı. Beşiktaş’ta yüzde 82.90, Şişli’de ise yüzde 71.79.
AKP şimdi bu “Atatürk’ü keşfediş” operasyonu ile laik cumhuriyetçi oyları kendine çekmeyi umuyor.

***

Oysa AKP yönetici ve sözcülerinin Atatürk’ün yaptıklarını küçültmek için ellerinden geleni artlarına koymadıklarını biliyoruz.
Örnek mi?
Buyurun.
Tarih 19 Haziran 2014, yer Viyana. Konuşmacı: Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan.
“Hani Gazi Mustafa Kemal demir ağlara çok düşkündü. Biz ördük biz. Şu anda raylarını bile 10 metreden fazla yapamayan bir Türkiye vardı. Biz şimdi 70 metre uzunluğunda ray imal ediyoruz. Onlar perçinle yapıyordu, biz kaynak sistemiyle yapıyoruz. Neden? İnsanımızın trenle yolculuk esnasında rahatsız olmasını istemiyoruz.”
Şu kıyaslamaya bakar mısınız?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 238 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar