Çek git Bülent Aydemir!

Had bilmek gerek derler ya. İşte tam öyle bir hikaye aslında Bülent Aydemir’in hikayesi. Çünkü sadece birkaç gün sonra o 'ilkelerimiz' diyerek mangalda kül bırakmayan Aydemir, gazetecilik en temel ilkesi olan haberi teyit etmek, haber kaynağını araştırmak gibi okullarda öğrencilere öğretilen bir ilkeyi ayaklarının altına aldı.

Gazetecilik veya televizyonculuk; ilkeleri olan ve hassas bir meslek. Özellikle halkın doğru bilgi alma hakkını gözetmek, bir gazetecinin en vazgeçilmez ilkesidir.

Bu mesleğin duayenleri, yayın ilkelerini namus sayarlar ve her genç gazeteci adayının da ilkesel duruşta olması için onlara haber nedir, yayıncılık nedir, doğru bilgi nedir öğretirler.

Bazı sözde gazeteciler de hem her fırsatta ilkesellikten dem vururlar hem de milletin gözünün içine baka baka bu ilkeleri çiğnemekten geri durmazlar. Buna en güzel örnek Rahmi Turan gibi isimlerdir. Bildiğiniz gibi 5N1K’nın semtine bile uğramadan habercilik yapmakla meşhurdur Rahmi Bey. Son yediği naneyi bilmeyen yoktur. Muharrem İnce haberinin elinde patlaması sonrası piyasadan da adı silinmek üzere.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı medyasına şaşıran var mı? 13 Mayıs 2021 | 69 Okunma Mehmet Durakoğlu'nun gafı, bana Kemal Alemdaroğlu'nu hatırlattı 21 Ocak 2021 | 2.133 Okunma Tamamlayıcı tıp konusunda bir güzel örnek! 20 Aralık 2020 | 129 Okunma Sağlık konusunda iki önemli sorun! SMA hastaları ve sağlık dolandırıcıları 14 Ekim 2020 | 378 Okunma Hrant Dink'i öldürmenin cezası 13 yıl mı olmalıydı? 01 Eylül 2020 | 2.134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar