Ukrayna'da mahsur kalan Türk sahipli gemilerden birinin hikâyesi

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (07.11.2022)''Ukrayna'da mahsur kalan Türk sahipli gemilerden birinin hikâyesi'' başlıklı yazısı.

Bir hafta önceki yazımda  “Ukrayna’da esir kalan 12 ticaret gemimiz ve personelini unutmayalım!” alt başlığı ile Ukrayna'nın Batı Karadeniz limanlarında yaklaşık yedi ayı aşkın süredir alıkonan Türk bayraklı ve Türk bağlantılı 12 gemimizi ve denizcilerimizi hatırlatmıştım.

Aynı yazıda Türk armatörlerin 22 Eylül 2002’de Ukrayna'nın Batı Karadeniz limanlarında yaklaşık yedi ayı aşkın süredir alıkonan 12 geminin ve denizcilerin derhal serbest bırakılmasına dair uluslararası bir çağrı yaptıklarını ve armatörlerin Ukrayna limanlarında alıkonan bu gemi ve denizcilerin serbest bırakılması konusunda kayda değer bir ilerleme sağlanamadığını söylediklerini de yazmıştım.

Ben de son gelişmeler çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili makamlarının bu gemilerin ve personelinin Türkiye’ye getirilmesi için Ukrayna ve Rusya nezdinde gerekli girişimleri daha kuvvetli ve kararlı bir şekilde yapacaklarına inandığımı da belirtmiştim.


Halihazırda mahsur kalan bu gemilerin isimleri de şöyledir; Kurtoğlu-3, Cengiz Bey, Mallard-S, Tuzla, Orion S, Venus, Rhine River, Hacı Emine Ana, Alfa Orionis, Zeybek, Skymoon-1, Ferahnaz.

Geçen haftaki yazımdan sonra, bana Trimorya Denizcilik işletmesi tarafından iletilen ve anlatılan bilgileri konunun vahametine ilişkin somut bir örnek olması bakımından sizinle paylaşmak istiyorum.

Trimorya Denizcilik işletmesi filosunda yer alan, Türk sahipli, her biri yaklaşık 3000 DWT kapasitesindeki iki adet kuru yük gemisi, 24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı başladığında maalesef Ukrayna limanında bulunmaktaymış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 4.049 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 663 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.109 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 290 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.770 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar