Zorla güzellik olmuyor

Prof. Melih Bulu’nun kendisine dönük eylemler için yaptığı tahmin, küçük bir sapmayla kendisi için tuttu. Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandığı ilk gün başlayan...

Prof. Melih Bulu’nun kendisine dönük eylemler için yaptığı tahmin, küçük bir sapmayla kendisi için tuttu. Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandığı ilk gün başlayan protestoların altı ay süreceğini düşünüyordu. Yedi ay sonra bir gece yarısı mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan kararla görevden alındı.

Rektörlüğe getirilişinin ardından bir açık mektup yayımlamıştı.  “İnsanlara dokunmayı seven bir mizacım var” diyordu. Ama o kadar istenmedi o kadar istenmedi ki kimseye dokunamadı.

Bulu insanlara dokunamayınca devreye polis ile onun emrindeki özel güvenlik girdi. Ülkenin en zeki, en başarılı öğrencilerine tekme tokat acımasızca giriştiler. Kaç kez. Hınç alırcasına. Boğaziçi Üniversitesi’nin özel güvenliği en son bir hafta önce, üniversite öğrencilerini yaka paça taşıyarak, kafalarını tekmeleyerek kampüsten çıkardı. Aralarında bir de kadın görevli vardı.

HAKİKİ VESAYET DURDUKÇA 

Öğrencileri, eğitim gördükleri üniversiteden atıp üstlerine kapı kilitleyenlerin amiri konumundaki Prof. Bulu artık o üniversitenin rektörü değil. Bulu’nun görevden alındığı tarih ile gösterilen hukuksal dayanak ise ibretlik.

Bulu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar