Togo Kuleleri kimin savaşı

Bugün Ankara’da, iktidardan nemalanmayan kime sorsanız, 2014’teki yerel seçimde, aslında Mansur Yavaş’ın kazandığını ancak sabaha karşı karanlık bir müdahaleyle seçimin masada kaybedildiğine dair...

Bugün Ankara’da, iktidardan nemalanmayan kime sorsanız, 2014’teki yerel seçimde, aslında Mansur Yavaş’ın kazandığını ancak sabaha karşı karanlık bir müdahaleyle seçimin masada kaybedildiğine dair inancını dile getirecektir.

Mansur Yavaş beş yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanlık koltuğuna oturduğunda, Erdoğan’ın istifa ettirdiği Melih Gökçek döneminde “parsel parsel” dağıtılan kent arazileri dolayısıyla, kıyasıya bir rant kavgası başlayacağını, yine aklı başında herkes tahmin ediyordu.

Mansur Yavaş

Ankaralıların köklü bir ayakkabı markası olarak bildiği Togo’nun, bir zamanlar “şehir dışı” sayılan şimdi kentin en değerli lokasyonuna dönüşmüş noktasındaki fabrika arazisine dikilen iş merkezi kulelerinin mühürlenmesi, rant kavgasını tetikledi.

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) uzun yıllar başkanlık yapmış, CHP’den milletvekilliği hep tartışılmış, son ATO seçimlerinde Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adaylığını desteklemiş Sinan Aygün’ün yaptığı lüks iş merkezinin mühürlenmesi üzerine Yavaş’ı rüşvetle ithamını takiben suç duyurusu bulunması, üzerine de Soylu’nun bakan olduğu İçişleri’nin Mülkiye müfettişi görevlendirmesi rejimin göbeğinde büyük, çok büyük bir mesele olduğunun işareti.

PARAYLA MUKTEDİR OLUNMAZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar