Kule’nin imtiyazlı bürokratları: 5 bin TL maaş, 5 yıldızlı otel, 1. sınıf uçuş

Haber, bu ayın başında gazetemizde yayımlandı. Sinan Tartanoğlu imzalı haber, RTÜK’ün, Çamlıca vericilerinin işletme hakkını PTT-EPT ortaklığıyla kurulan Kule Verici Tesisleri İşletim ve...

Haber, bu ayın başında gazetemizde yayımlandı. Sinan Tartanoğlu imzalı haber, RTÜK’ün, Çamlıca vericilerinin işletme hakkını PTT-EPT ortaklığıyla kurulan Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri AŞ’ye bıraktığını duyuruyordu. Türkiye genelindeki 800 radyonun kaderini etkileyen bu gelişme ile radyo yayıncılığına dair kamu hak ve yetkiler, bundan böyle özel hukuk statüsüyle kurulmuş bir şirketin yönetiminde olacaktı.
Kule Verici Tesisleri AŞ şirketinin, -dün duyurduğumuz- Türkiye Varlık Fonu (TVF) bünyesindeki PTT’nin yeniden yapılandırılması sürecinde planlanan 14 şirketten biri olduğu belirtiliyor.

50 milyon TL sermaye
Ticaret Sicili kayıtları, Kule Verici Hizmetleri AŞ’nin sıradan bir şirket olmadığını belgeliyor. 50 milyon TL sermaye ve yüzde 50’si PTT, yüzde 50’si de EPT Ticaret ve Sanal Mağazacılık AŞ ortaklığı ile geçen mayıs ayında kurulmuş. Özel hukuk hükümlerine tabi bir anonim şirket olsa da yönetim kurulunun tamamı, üst düzey bürokratlardan oluşuyor.
Şirket yönetimi, sicil kayıtlarına göre önce şöyle şekillendi: PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Bakanlık daire başkanı, genel müdür yardımcısı vekili Gündüz Şengül, PTT Hukuk Müşaviri Lale Seyhan Şair, PTT Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Canbolat.
Şirketin 5 Mayıs’ta yaptığı olağanüstü genel kurul kararı 5 Haziran 2017 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. O kararda Gündüz Şengül’ün yerine görev süresini tamamlamak üzere PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat’ın atanmasına karar veriliyor. Şengül ise Mehmet Koçyiğit ile birlikte denetim kurulu üyesi olarak atanıyor.
-14 Haziran’da yayımlanan kararda ise şirket ile Ulaştırma Bakanlığı arasında Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin işletilmesine dair protokolün onaylandığı kayda geçiriliyor. Yine Shen Elektronik (Kurucusu Adnan Şen) Makina adlı şirket ile de sistem kurulmasına dair sözleşme imzalandığı bilgisi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar