Enerji fiyatları ve bütçe

Enerji fiyatlarındaki tırmanma gündemdeki yerini koruyor. TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü pazartesi günü, konu enine boyuna tartışıldı....

Enerji fiyatlarındaki tırmanma gündemdeki yerini koruyor. TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü pazartesi günü, konu enine boyuna tartışıldı. Özellikle Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, vatandaşı her geçen gün daha fazla mağdur eden enerji fiyatları konusunda bakandan açıklama ve bilgi talep etti.

Bakan Fatih Dönmez doğalgazda özellikle spot piyasaların çok hareketli olduğunu ve yüksek fiyatlar oluştuğunu belirtti. Avrupa piyasalarında 1200-1300 dolar düzeyinde fiyatlar olduğunu anlatan Bakan, fiyatlardaki artışın 4 nedeni olduğunu söyleyerek, bunları milletvekillerine şöyle anlattı:

Küresel düzeyde pandemiden hızlı çıkış.

Türkiye’de doğalgaza talebin artma nedenlerinden biri özellikle öne çıkıyor. O da kuraklık. Karadeniz bandı son 30 yılın en yağışlı sezonunu geçirirken güney bandında son 30 yılın en kurak sezonunu geçirildi. Bundan dolayı da hidrolik santraller tam kapasite çalıştırılamadı.

Kuraklık nedeniyle tarımsal sulama miktarının artması da üretilen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar