‘Bir kuruş çıkmayacak’tan ‘Hizmetin bedeli var’a

Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'in bugünkü (21.03.2022)''‘Bir kuruş çıkmayacak’tan ‘Hizmetin bedeli var’a'' başlıklı yazısı.

Yap-işlet-devret (YİD) projelerini halka anlatırken; “Milletin devletin cebinden

Yap-işlet-devret (YİD) projelerini halka anlatırken; “Milletin devletin cebinden beş kuruş çıkmıyor” diye övündüler.

Yıllarca. Sayısız kez.

Gazeteci olarak yer aldığım küçük, küçücük bir grup insan da yıllarca bu cümlenin gerçeği yansıtmadığını hakikati tersyüz ettiğini, dahası halka yalan söylendiğini sıklıkla yazıp anlattık.

Nihayet -bebek adımlarıyla da olsa- mesafe alındı.

Bir: Kamuoyunda farkındalık oluştu.

İki: İktidar söylemini değiştirmek zorunda kaldı.

“DEVLETİN KASASINDAN ÖDEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü hizmete açılış töreninde, “Yap-işlet-devret ve yüklenici firma, buradan aldığı parayla, eğer buradaki aylık, yıllık bedel onun aleyhine ise farkı kim ödeyecek? Bizler devletin kasasından ödeyeceğiz” dedi.

Normal koşullarda bu söz, “Milletin, devletin cebinden bir kuruş çıkmayacak” propagandasının sonudur.

Üstelik Türkiye gazetesinde, Yücel Kayaoğlu, imzalı habere göre, AKP toplantılarında köprü/otoyol geçiş ücretleri konuşuluyor, vatandaşın şikayetleri dile getiriliyormuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de köprüler tüneller bedava olsun diyor. Böyle bir şey olmaz” diyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar