Atatürk Havalimanı’ndan ne kalacak?

Atatürk Havalimanı sahasına planlanan Millet Bahçesi ihalesini geçen pazartesi kamuoyuna duyurdum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin, pazarlık usulüyle...

Atatürk Havalimanı sahasına planlanan Millet Bahçesi ihalesini geçen pazartesi kamuoyuna duyurdum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin, pazarlık usulüyle yaptığı ihaleye 6 firma davet edilmişti. Üçü, Atatürk Havalimanı’nın uğruna kapatıldığı İstanbul Havalimanı’nı yapan müteahhitlik şirketleriydi.

En uygun teklif, yaklaşık 2.1 milyar TL vermiş olan Yapı&Yapı firmasından gelmişti. İhale ayrıntılarını duyurduğum geçen hafta, TOKİ ile şirket arasında sözleşme imzalanıp imzalanmadığını kesinleştirememiştim.

NİSPET YAPARCASINA

İki gün önce İYİ Partili Ali Kıdık’ın sosyal medya hesabında paylaştığı mesaj ve fotoğraf, sözleşmenin imzalandığının dolaylı cevabı oldu. Şirket adı ve logosunu taşıyan iş makineleri ile kamyonlar, Atatürk Havalimanı sahasına sıra sıra dizilmişti. Atatürk Havalimanı’nın gözden çıkarılışına canı yanan yüz binlerce vatandaşa nispet yaparcasına… Bu operasyonun kamu kaynaklarına, “milli servet”e verilen zararı geçen hafta kısmen yazdığım için tekrar etmeyeceğim.

Ancak cevap bekleyen çok önemli soruları haber alma hakkı adına yönelteceğim. İhaleyi gerçekleştiren...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar