Yanlış ata oynamak

Türk dış politikasının iflas hallerini biz yazmaktan bezdik, birileri ‘sahnelemekten’bıkmıyor. Sonuncusu Mısır’ın İhvan üyesi devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’un idamının...

Türk dış politikasının iflas hallerini biz yazmaktan bezdik, birileri ‘sahnelemekten’bıkmıyor. Sonuncusu Mısır’ın İhvan üyesi devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’un idamının önlenmesi için Suud’dan ricacı olmak… Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Mursi ile ilgili “Suudi Arabistan başta olmak üzere Katar ve diğer Körfez ülkeleriyle istişarelerimiz devam ediyor” dedikten sonra Allah’tan“uluslararası mekanizmalar” diyerek BM’ye de atıf yapmış.

***

Bizim yandaş medyaya bakıp dünya Mursi öldürülsün diye davul zurna çalıyor sanmayın. BM, ABD ve AB, Suud’dan ricacı olmadan bu idam kararını “adaletsizlik”diye niteleyip kınadı, çağrılarını yapıyor. Seçilmiş bir liderin idamına günümüzde kimse “cevaz vermez”. Bunun Mısır’daki işleri daha da karıştıracağını bilirler. Kalkıp askeri müdahale yapacak halleri yok. İdam cezasına ilkesel olarak değil işine geldiği hallerde karşı çıkacak tıynette olanlar ise ancak 5 ayda 85 insanın kafasını kesmiş, infazlara yetişemeyince ilanla cellat arayan Suud’dan medet umabilir. 
Bu ‘parayı veren düdüğü çalar’ hesabı: “Merhum Suudi Kralı Abdullah siyasal İslamcıların sandık demokrasisinden ürktüğünden İhvan’a alerjikti. Mursi’yi deviren darbenin arkasındaydı. Ama şimdiki kral Salman İran takıntılı. Yemen’de Mısır’ı da kattıkları Sünni blok kurdu. Parasını ödedikleri için El Sisi’yi onlar yola getirir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar