Tel Abyad masalları

Suriye’nin kuzeyindeki Kobane’nin Ortadoğu halklarının soykırımcısı IŞİD’in eline düşmemesi; Tel Abyad’ın (Kürtçe ismiyle Gre Spi) ise bu illetten geçen haziranda temizlenmesi, birilerinin fena...

Suriye’nin kuzeyindeki Kobane’nin Ortadoğu halklarının soykırımcısı IŞİD’in eline düşmemesi; Tel Abyad’ın (Kürtçe ismiyle Gre Spi) ise bu illetten geçen haziranda temizlenmesi, birilerinin fena halde canını sıkıyor. Oysa Suriye’nin sınır kapılarını teslim ettikleri Selefi cihatçı gruplar ve IŞİD varken, ne rahattı. Musul Başkonsolosluğumuzdaki vatandaşlarımız “konuk” olarak bırakılıverilmişti! Şimdi“nankör” diyorlar ama bunlarla komşuluktan şikâyetlerini pek işitmedik.

***

Anımsayın… Önce “Kobane düştü düşecek” diyerek zil takıp oynadılar, “Koridormoridor yok” buyurdular! Dünya bu vahşilere karşı insanlık mücadelesine odaklanıp ABD bastırınca, yardım geçişine izin vermek zorunda kalırken, dolaşıma “Kobanelikardeşlerimizi biz kurtardık” temalı “şefkat” masallarını soktular. Egemen bir komşu ülkeye Selefi cihatçıların aracılığıyla “çökme” hevesi kursakta kaldı. 
Türkiye’de 7 Haziran seçiminde yedikleri darbeyi hazmetmeye çalışırken, Tel Abyad’ın Kürt, Arap, Süryani ve Türkmenlerin oluşturduğu savunma gücü YPG/YPJ tarafından IŞİD’den temizlenmesi üzerine alenen “savaşa” giriştiler. Memleketteki“Kürt alerjisini” kaşıyarak.. IŞİD’in üstlenmediği Suruç katliamı sonrasında ABD öncülüğündeki koalisyona şifaen katılıp İncirlik kozunu oynadılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar