‘Nobellik’ miğferler, ‘El Kaideci’ Batılılar

2011’de “son durumu” aktaran“Şam’daki eşcinsel kız” kurgusunu unutan var mı? Batı medyasının e-posta üzerinden söyleşi yaparak yaydığı “kuzen Emine Araf” karakteri, rejim...

2011’de “son durumu” aktaran“Şam’daki eşcinsel kız” kurgusunu unutan var mı? Batı medyasının e-posta üzerinden söyleşi yaparak yaydığı “kuzen Emine Araf” karakteri, rejim değişikliği ajandasına hizmet etmişti. “Kaçırılmış”, kurtulması için kampanyalar düzenlenmişti! Sonunda Edinburg’da yaşayan Tom Mac-Master isimli bir Amerikalı çıktı! Özür diledi. Yarattığı “Emine”, “Suriyeli, eşcinsel, Doğu ve Batı kültürünü bilen 4-5 tanıdığının toplamıydı”. Şimdi İdlib’de, Rakka’da olsa “kafası kesileceklerden”.. 
Sonra 2012’de NBC’nin meşhur 60 Dakika’sına bağlanıp bir sene sahadan telefonla verdiği “haberlere” efekt döşediğini itiraf eden aktivisti de hiç unutmam. Savaşlarda maalesef sivillerle birlikte gerçekler de ölür. Suriye’de en baştan en kirli propaganda savaşı verildi. Gördüklerimin en beteri.

***

Kosova’da 1990’ların sonunda Batılı kaynaklara dayanarak attığımız “100 bine yakın ölü” (hakikatte nüfusa oranlarsak çoğu Sırp en fazla 10 bindi) manşetinin vicdan azabından mıdır; Irak’ın kitle imha silahları yalanına ilk elden maruz kalmışlıktan mı; yoksa 2011 Martı’nda Bingazi’de internet, telefon düzgün çalışmazken, pek az gazetecide uydu telefonu varken, cepheden yayılan binlerce haber/ tweet’e şaşırmaktan mı, bilmem. Suriye’de dehşete kapılmıştım. 
Tablo bugün açık. Arap isyanlarının gazıyla Gezi’nin binde biri olmayan taşra protestolarından Şam’da İhvancı rejim değişikliği çıkarmaya kalktılar. Hedef ve ideolojik zemine bakmadan “desteklenmesi gereken devrim” safsatasıyla, en baştan dış destekle silah kuşanmış bu isyan, siyasal İslamın bulaştığı her yerde olduğu gibi facia yarattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar