NATO’da cılkı çıkartmaca

El insaf.. Durum daha ne kadar “acıklı” bir hal alabilir? Salt realitelerden kopukluk da değil artık bir ülke yönetiminin bu denli “onursuz” duruşu insana dokunuyor. IŞİD’le koalisyona tam...

El insaf.. Durum daha ne kadar “acıklı” bir hal alabilir? Salt realitelerden kopukluk da değil artık bir ülke yönetiminin bu denli “onursuz” duruşu insana dokunuyor. 
IŞİD’le koalisyona tam katılım karşılığı İncirlik kozu ile düşülen halleri, kamuoyuna“büyük mutabakat” diye sunulanların boşluklarını yazdık çizdik. Türkiye’yi yöneten siyasi heyetin yalanlana yalanlana bir hal olunan hedefleri artık kanıksanmışken sonunda NATO’dan “90’lık gol” yendi. Artık “müttefiklerle” resmi düzeyde “görüntüyükurtarmak” bile namümkün.

***

ABD ve Almanya, NATO müttefiki olarak Türkiye’nin talebiyle 2013’te konuşlandırdıkları Patriot savunma sistemlerini vaktinden önce çekme kararı aldılar. Gerekçeleri, Türkiye’nin Suriye’den kaynaklı balistik füze tehdidinin “çok düşük”olduğu. Patriotlar, Türk savaş jetinin 2012’de Suriye hava sahasını ihlali sonucunda düşürülmesi ve sınırda vatandaşlarımızın kim vurduya gitmesi üzerine Ankara’nın çağrısıyla konuşlandırılmıştı. Uçağımızın düşürülmesi hâlâ şaibesini korurken 2013’te gelen Patriotlar tek bir tehdit bile algılamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar