Müjdeler var yurduma...

Hani derler ya “müjdeler var yurduma”... ABD desteğinde Türkiye ve Suudilerin başını çektiği Sünni cephe, “Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesi için başında...

Hani derler ya “müjdeler var yurduma”... ABD desteğinde Türkiye ve Suudilerin başını çektiği Sünni cephe, “Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesi için başında Beşşar Esad’ın bulunduğu süreli geçişe” ikna olmuş. Bildik “Esad sembolik rol üstlensin, gidişi kesinleştirilsin” şartlarıyla Rusya’ya öneri sunulmuş. Henüz Moskova’dan yanıt yokmuş. Tabii Ruslar, İranlı ortaklarıyla “gizlice” kurguladıkları müdahale eşliğinde Sünni cephenin “iyi çocuklarını” vurarak hasımlarını rencide etmeye devam ederlerken acaba yanıtları ne olabilirmiş?

***

Bu “anlatı” için söylenebilecek çok şey var da, önce “Atı alan Üsküdar’ı geçti”diyelim. Bütün yaz Batılı ve Rus/İran kaynaklarından okuduklarımız “Ankara uzayda bir yerlerde mi” sorusu doğurmakta. 
Beğenin yahut beğenmeyin Rusya stratejik önceliklerini de askeri taktiklerini de çok net ortaya koydu. Tek kurşun atmadan de facto “uçuşa yasak bölge-NFZ” kurdular. Hadi onu geçin, elekleşmiş sınırımızın hava sahası da uçan kaçan kuşlarla doldu. Rusların ABD argümanlarını ustaca nasıl tersine çevirdiklerini misal ben Amerikalı yorumculardan okuyorum. Amerikalılar iki ay önce “yoklar” diye feryat ettikleri“ılımlılar” tezini yine “ÖSO” adıyla piyasaya sürerken kendileri bile ikna olmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar