Amerika seferi

Güzel Türkçemizde boşu boşuna “zorla güzellik olmaz” demezler. İcabında fazla ısrarla “kaş yapayım derken göz çıkartırsın”....

Güzel Türkçemizde boşu boşuna “zorla güzellik olmaz” demezler. İcabında fazla ısrarla “kaş yapayım derken göz çıkartırsın”. Cumhurbaşkanı’nın “Amerika seferi” ve ABD Başkanı’yla tercümanlı 25 dakikaya tekabül eden gayriresmi 50 dakikalık temasının öyküsü, vecizelerimiz alt alta sıralanarak da anlatılabilir. 
Lakin biz, memleketimizin ahval-i şeraiti için kara komediye dönüşen bu seferin manalarına bakalım. Malum, “Kırmızı Oda” fotoğrafından Türkiye’de devşirilecek“sandıkçı çoğunlukçuluk”, Obama’nın azarıyla duygusal “N’ayıııır, N’olamazzz”teessüfüne dönüştü. O zaman seferin “ederini” belirlemek şart oldu.

***

Türkiye kamu diplomasisi, Rusya ve İran’ın yokluğunda havada kalan bir nükleer zirveyi, beş günlük sefere dönüştürerek şu konjonktürde en ciddi hatayı yaptı. Misal Batı’da İslamofobiyle iştigal eden Obama’nın meşhur caminin açılışını Erdoğan’la yapmak istememesini idrak edemediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.511 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar