Trump son dakikaya kadar direnecek

Geçtiğimiz kasım ayında düzenlenen seçimlerden bu yana vaktinin çoğunu sonuçları değiştirmek için geçiren ABD başkanı Donald Trump, Beyaz Saray manzarasında yaptığı konuşmasında...

Geçtiğimiz kasım ayında düzenlenen seçimlerden bu yana vaktinin çoğunu sonuçları değiştirmek için geçiren ABD başkanı Donald Trump, Beyaz Saray manzarasında yaptığı konuşmasında bir kez daha kazandığını ilan ederek taraftarlarını sokağa çekti.

Trump’ın kaybettiği seçimin sonuçlarını tersine çevirmek için sarf ettiği çaba, Amerikan demokrasisinin nesiller boyunca gördüğü en ciddi stres testine dönüştü. ABD güvenlik bürokrasisi kimin nerde yetkili olduğuna dair kendi içinde tartışırken, göstericiler Kongre binasını bastı.

Üç yüz altı seçiciler kurulu oyu alan Demokrat Partili Joe Biden karşısında 232 oy alan Başkan Trump, seçimleri kaybettiğini henüz sözlü olarak kabul etmiş değil.

İki haftadan buyana gösterilerin şiddetli olacağına dair haberler yayınlanırken, önlemlerin oldukça yetersiz olduğu gözlendi. Milis grupların ve aşırı sağcı grupların üyeleri kalabalığın arasına karıştı. Washington polisi daha önce Trump destekçisi aşırı sağcı grubun lideri Enrique Tarrio'nun şehre girmesini yasaklamıştı. Ama buna rağmen Tarrio kente girebildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acil ihtiyaç listesi: Somut politikalar 22 Mayıs 2023 | 169 Okunma Şimdi anketörler düşünsün… 16 Mayıs 2023 | 261 Okunma 14 Mayıs seçim anatomisi 08 Mayıs 2023 | 424 Okunma Sudan'ın Hal-i Pür Melali 29 Nisan 2023 | 224 Okunma Hataylı Zeynep'in bayramlık pembe ayakkabıları… 22 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar