Rıdvan öldü deseler kurban kesecekler var!

Sohbetimizde hem bu sorulara yanıt verdi hem de futbol ve siyaset hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan’la yakınlığını tüm samimiyetiyle anlattı, federasyonun Terim’i göndermeden önce...

Sohbetimizde hem bu sorulara yanıt verdi hem de futbol ve siyaset hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan’la yakınlığını tüm samimiyetiyle anlattı, federasyonun Terim’i göndermeden önce Lucescu’yla anlaştığını öne sürdü. İzmir Marşı’ndan evet kampanyasına her şeyi konuştu... Rıdvan Dilmen’in eleştirilerinden spor medyası, federasyon ve sanatçılar da payına düşeni aldı... Dilmen ayrıca “Ben omurgalıyım, Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimini de, ailesini de, kendisini de çok seviyorum” dedi.

◊ Sağlığın nasıl? Geçirdiğin hastalıklar hayata bakışını değiştirdi mi?
- Annemin vefatından sonra geçen kış Hz. Ali Camii’nin hocası, dostum Bekir Hoca’yı anneme dua okuması için eve çağırdım. Yalnızdım. O zaman annemin vefatının 52’nci günüydü.
Futbolculuğum sırasında 13 defa ameliyat oldum. İki evlilik yaptım. Çocuklardan ayrıldım. Üzerine kalp krizi geçirdim. Dört stent takıldı. Bir de kansere yakalandım. Hem ameliyat oldum hem de radyoterapi gördüm.
Bir de anam vefat etti. Babamı 12 yaşında kaybetmiştim. Bekir Hoca “Allah sevdiğini sınarmış, senin derdin yoksa eyvah de” dedi. 55 yaşında bunu öğrendim. Bunu cebime koydum. Biraz da duygusal bir durumdu. O gün benim için milat oldu.

◊ Ne yaptın...
- Biraz motivasyonumu artırmaya çalıştım. Kansere yakalananların röportajlarını okuyorum zaman zaman. “Ben hasta gibi görmem kendimi” söylemi var ya, yalan o. Hasta gibi görürsün kendini ve ona göre yaşamaya çalışırsın. Ben de ona göre yaşamaya çalışıyorum.

◊ Kalp krizi geçirdiğinde futbol oynuyordun değil mi?
- Acun’larla (Ilıcalı), Fatih Hoca’larla (Terim) haftada bir gün top oynuyorduk. Top oynarken rahatsızlandım, gittim kenara oturdum. Kalp krizi geçiriyormuşum meğer. O sırada farkında değiliz. Acun geldi yanıma, “Abi devam etsene” dedi. Aynı takımdayız. “İyi değilim” dedim. “Ben senin yerine idare ederim gel” dedi bana. Benim yerime koşacakmış sahada...
Stentler takıldıktan sonra Acun’un hastanede ilk sözü “Ben işimi yarım bırakmam” oldu. “Öldüreceğim” diyor espriyle. Kalp krizi geçiren insanlar “Işığı gördüm” filan der ya, yok öyle bir şey. Hastaneye girerken ex (ölü) olmuşum. İğneyle geri getirmişler. Hiç ışık filan görmedim. Direkt karanlık gördüm. Işık mışık yalan. İnsanlar cebine koysun bunu.

ACUN’A BENİ ÖLDÜRME FIRSATINI VERMEDİM

◊ Kanser nasıl ortaya çıktı?
- Boynumda yumurta gibi bir şişlik çıktı. 1-2 ay sonra geçti. Nesil Hoca’ya gittim, akrabamdır. Ultrasondan baktı, MR çekti, biyopsi yaptı. Ben kötü bir şey çıkacağını düşünmüyordum.
Allah’ın takdiri tabii. Sonra boğazımda bir tümör olduğunu, metastaz yaptığını ve boyna ilerlediğini, ciğere de geçebileceğini, hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. İki tümörü aldılar. 32 lenfi temizlediler. Sonra da radyoterapi gördüm. Şimdi çok şükür iyiyim. 17 Kasım’da bir seans daha radyoterapim var.

◊ Terapide saçların dökülmedi mi? Seninkiler hep aynı duruyor...
- Başımın arka tarafı ve sakalımın sağ tarafı tamamen döküldü. 7 ay boyunca yediklerimden de hiçbir tat alamadım. Tuz da aynı, çikolata da aynı geliyordu. Tat terapinin 7’nci ayından sonra geri geliyormuş. Şu anda yüzde 60 tat alıyorum. Yine de Allah’a şükrediyorum.

◊ Ölümden korktun mu?
- Bundan 10 sene önce bu soruyu sorsaydın “Tırstım” derdim. Korkmadım dersem yalan olur ama bu Allah’ın takdiri. Bizim vaktimiz belli. Sınavdan geçiyoruz. Geride ne kadar iyi şeyler bıraktığın önemli.

◊ Acun işini tamamlamaya çalışıyor mu? Hâlâ top oynuyor musunuz?
- Yok. Acun’a o fırsatı vermedim.

ORTALIĞI KARIŞTIRAN ADAM İLAN EDİLDİM

◊ Arda’nın Milli Takım’ı bırakması, Fatih Terim’in istifası, Avrupa Şampiyonası’nda başlayan süreç ve gelinen son nokta... Sen bir yorumcu olarak neredeyse tüm bu tartışmaların öznesi oldun. Türk futbolunu karıştırma gücün ya da buralarda parmağın var mı?
- Çok güzel soru, teşekkür ederim. Bu kaos döneminde ilk ve son röportajım bu. Onun dışında artık yorumlarımda yeşil sahanın dışına çıkmayacağım. Çıktım da ne oldu, buyur işte...
Türkiye futbolu insan kaynaklarıyla, sistemleriyle, tüzükleriyle tarihinde yönetildiği kadar iyi yönetiliyor da... Arda krizi abartıldı, hiç kriz filan yoktu aslında, sanal bir olaydı da... Fatih Hoca ve prim krizi tamamen senaryoydu da... Hiçbir şey yoktu da ortalık benim yüzümden mi karıştı? Ben o dönem neler yaşandığını anlatıyordum sadece. Açıkçası her şeyin pozitif olmasını istiyordum ama olmadı.
Ortalığı karıştıran adam ilan edildim.

◊ Türk futbolunun en büyük problemi ne sence?
- Futbol bir oyun değil Türkiye’de. Herkes kimin ne yaptığını biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Adalet var mı? Yok. Şeffaflık var mı? Yok? İftira var mı? Var. Hakaret var mı? Var.
Bu dört unsur olduğu zaman fair (adil) olma şansı hiç yok. Konya’daki bıçaklı taraftar en az suçlu olandır.
Arda, Fatih Terim olayları insanların meşguliyeti oldu. Yoksa bunlar sporun içinde olabilecek şeyler. Herkes hata yapabilir. Ama bizde herkes ego, para ve güç peşinde olunca problemler çıkıyor. Medyadaki spor müdürleri.
Federasyon’u yönetenler ve kulüpleri yönetenler. Hiçbirinin taraftar filan umurunda değil.

◊ Ne yani kandırılıyor muyuz?
- Çok açık söylüyorum; evet kandırılıyoruz. Ben de taraftarım, kandırılıyorum. Gözümüzün içine baka baka hem de kandırıyorlar bizi. Mesela Fatih Terim’in gönderilmesi...
Pazar günü bu röportajı okuduklarında “Rıdvan iftira atıyor” diyebilirler, tekzip yayınlayabilirler. Hatta savcılığa da verebilirler.
Çünkü çok iddialı konuşuyorum; her türlü yalan yanlış iftirayı atıyorlar. Hatta yalan belge bile düzenliyorlar. Savcı çağırabilir bu söylediklerimden sonra.
Herhangi bir şahısla ilgili “Terör örgütü üyesi” bile diyebiliyorlar.

◊ Federasyon’un içinde mi atılıyor bu iftiralar?
- Evet, federasyondaki bazı kurumlar atıyor bu iftirayı.

◊ Böyle iftiraların atıldığı kişiler var mı?
- Birkaç kişi için atıldı. Hem de önemli insanlardı. Federasyondan uzaklaştırıldılar o raporlarla.
Ben bunlara “sahte raporlar” diyorum. Federasyon, “Hayır, bunlar devletin raporlarıdır” diyorsa beni savcılığa şikayet etsinler. Eğer savcı bunu ciddiye alıyorsa beni çağırsın.

BENDEN KORKTULAR DİREKTÖRLÜĞÜ KALDIRDILAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 431 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 198 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 224 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar