İşte 2022’nin en fazla telif kazanan sanatçıları…

Müzik meslek birlikleri hakkında en fazla yazı yazan gazetecilerden biriyim ve sektörle ilgili herkes gibi ben de yıllardır neden meslek birliklerinin tek çatı altında toplanmadığını sorar dururum.MÜZİK MESLEK...

Müzik meslek birlikleri hakkında en fazla yazı yazan gazetecilerden biriyim ve sektörle ilgili herkes gibi ben de yıllardır neden meslek birliklerinin tek çatı altında toplanmadığını sorar dururum.

MÜZİK MESLEK BİRLİKLERİ FEDERASYONU KURULUYOR

Önceki gün MESAM Başkanı Recep Ergül müjdeyi verdi:

“Aralık ayında çalışmalarımızı tamamlıyoruz. 1 Ocak’ta federasyonumuzu kuruyoruz...”

MESAM, MSG, MÜYAP, Müyorbir, Müzikbir, Müyorbir ve TSMB (bunu ben de ilk kez duydum) olmak üzere bugün yedi meslek birliği var müzik sektöründe. İşte 1 Ocak’ta kurulacak federasyon bu yedi meslek birliğini tek çatı altında toplayacak.

Önümüzdeki yıldan itibaren televizyonlar, radyolar, mekanlar telif ödemek için yedi ayrı meslek birliğiyle değil, tek bir federasyonla muhatap olacaklar.

“Kendi içinde yıllardır kavga-dövüş-gerilim yaşayan meslek birlikleri federasyon yönetimi konusunda nasıl anlaşacaklar” diye sordum Ergül’e.

Her sene yönetim ve başkanın değiştiği, dönem başkanlığı sistemi kurulacakmış Müzik Meslek Birlikleri Federasyonuna.

Başka müzik meslek birliklerinden aldığım kulise göre, federasyonun ilk başkanlığı için Recep Ergül ismine tüm meslek birlikleri sıcak bakıyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bakan Nebati’den Tunç Soyer’e yanıt 22 Aralık 2022 | 194 Okunma Okullarda yeni tehlike 21 Aralık 2022 | 3.574 Okunma Abdi İpekçi’de inşaat başladı 01 Aralık 2022 | 123 Okunma İşte 2022’nin en fazla telif kazanan sanatçıları… 30 Kasım 2022 | 101 Okunma Başkan'la İstiklal'de... 29 Kasım 2022 | 530 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar