Yılmaz Özdil, Can Dündar ve Figen Yüksekdağ belgesel çeksin!

Hatırlarsanız, MİT tırları kumpasından önce 11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde o güne kadarki cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemi gerçekleştirilmiş ve 52...

Hatırlarsanız, MİT tırları kumpasından önce 11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde o güne kadarki cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemi gerçekleştirilmiş ve 52 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

            Süleyman Bağrıyanık Adana Cumhuriyet Başsavcısıydı. Adana’dan önce de Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmıştı.

            15 yılı aşkın meslek hayatımda herhangi bir ihbar sonucu bir araçta yapılacak aramanın bizatihi savcı tarafından yapıldığına hiç şahit olmadım. Şahit olmadığım gibi, duymadım da.

            Neredeyse her gün Türkiye’nin dört bir yanında uyuşturucu ihbarlarıyla polisler operasyonlar yapıyorlar, terör hücrelerine baskınlar yapılıyor, silahlar bulunuyor… Siz herhangi bir olayda savcının tüm bu operasyonları bizatihi yürüttüğüne dair herhangi bir haberle hiç karşılaşıyor musunuz?

            Özel yetkili savcılıkların FETÖ inine dönüştüğünü bütün yargı camiası bilirdi. MİT tırları kumpasında da yer yerinden oynamışı. O zaman Hatay’da görev yapan bir savcı arkadaşımla sohbet ederken konu Reyhanlı patlamasını gelmişti. Arkadaşım çok ilginç şeyler anlatmıştı:

            “Reyhanlı patlaması sonunda Türkiye’nin gözü Hatay’a çevrilmişti. Hatay yetki olarak Adana özel yetkili savcılığına bağlıydı. Cumhuriyet tarihinin o güne kadarki en büyük terör eylemi olmuştu ve özel yetkili savcı Hatay’a bir türlü gelmiyordu. Başsavcımız defalarca özel yetkili savcıyı aradı, lütfen gelin, tüm Türkiye burada, bakın sıkıntı olur dedi. Defalarca araması sonucunda özel yetkili savcı ancak dördüncü gün lütfedip Reyhanlı’ya geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu efsanesi beni ağlattı! 19 Mayıs 2021 | 1.186 Okunma Babacan’ın ihanet itirafını dazlak şaşkınlığıyla karşılamak! 12 Mayıs 2021 | 1.606 Okunma Cumhurbaşkanı adaylarını gördünüz mü, hepsi de birbirinden komik! 10 Mayıs 2021 | 4.140 Okunma Ekrem İmamoğlu’nu uzaylılar kaçıracakmış! 07 Mayıs 2021 | 637 Okunma Kılıçdaroğlu’na yapılanlar artık ayıp olmaya başladı! 05 Mayıs 2021 | 3.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar