Yeni bir muhafazakâr anlayış lazım

1974’te Watergate skandalıyla Richard Nixon Başkanlık’tan olunca Amerikan muhafazakârları arasında büyük bir hüzün oluştu. Öfkesiyle meşhur Nixon yenilmiş ve Cumhuriyetçilerin en seçkin üyesi koltuğundan gitmişti.

Amerika’daki muhafazakârlar o zaman liberal medyanın bu ayrılıkta büyük rolü oynadığını düşünüyorlardı. Nasıl toparlarız arayışına girdiler. 
1976 seçimlerini Jimmy Carter kazanınca üzüntüleri daha da arttı. İşte o tarihlerde muhafazakâr fikir önderleri bir araya geldiler. Başta bira üreticisi, zengin iş adamı Joseph Coors öncülüğünde yeni bir muhafazakâr düşünce belirlediler. Hem medyaya sahip olmak hem de Ronald Reagan’ı iktidara taşımak niyetindeydiler. Özelleştirme kavramını ortaya attılar. 1980 seçimlerinde Reagan Reagan “Make America Great Again” (Amerika'yı Yeniden Muhteşem Kıl) sloganıyla iktidara geldi. 8 sene görev yaptı, yardımcısı George Walker Bush da 4 yıl iktidarda kaldı. Muhafazakârlar 12 yıl iktidarı ellerinde tutmuşlardı.
Sonra Demokrat Clinton, Cumhuriyetçi oğul Bush ve Demokrat Barack Obama iktidar oldular. Ancak 1992 sonrası Cumhuriyetçiler slogan ve argüman bulmakta zorlandılar. İşte o zaman 1970’lerin ortalarından beri akıllarında olan Cumhuriyetçi bir televizyon fikrine asıldılar. Orada da devreye Roger Ailes girdi. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar