Türk Hava Kurumu’ndaki yolsuzlukların üzerine gidilmeli

Türkiye’nin köklü kurumlarından THK ile ilgili iddialar her geçen gün ayrı bir boyut kazanıyor. Yangın söndürme uçaklarıyla ilgili skandaldan sonra gözler THK’ya çevrilmişti. Geçmiş...

Türkiye’nin köklü kurumlarından THK ile ilgili iddialar her geçen gün ayrı bir boyut kazanıyor. Yangın söndürme uçaklarıyla ilgili skandaldan sonra gözler THK’ya çevrilmişti. Geçmiş yönetimin karıştığı iddia edilen skandallar ve yolsuzluklar yenilir yutulur cinsten değil.
İçişleri Bakanlığı, THK ile ilgili tespit edilen yolsuzluklarla ilgili şunları söylüyor:
“1 Ocak 2013-8 Haziran 2016 tarihleri arasındaki işlemlerinin Bakanlığımız dernekler denetçileri tarafından denetlenmesi sonucunda, THK tüzüğüne göre borçlanılabilecek miktarın çok üzerinde borçlanıldığı, satın almak yerine THK Havacılık Vakfından THK'ye beş yıllığına kiralanan uçak ve helikopter için yapılan ödemenin kiralanan taşıtların satın alma değerine eşit olduğu belirlenmiştir. Ayrıca ilgili şirket tarafından ödenmesi gereken yakıt bedelinin THK İktisadi İşletmesi tarafından ödendiği, THK'ye ait bazı demirbaşların THK Havacılık Vakfı çalışanlarınca satıldığı, THK İktisadi İşletmesi tarafından 10 uçağın satış ihalesine ilişkin belgelerin denetim sırasında ibraz edilemediği, mülkiyeti THK'ye ait 9 taşınmazın değerinin çok altında satıldığı, yurt dışından alınan bazı yardımların mülki idare amirliğine bildirilmediği tespit edilmiştir."
Geçenlerde de yazmıştım. THK’nin mevcut yönetimi Sayın Başkanımız Erdoğan’a açık çağrıda bulunmuş ve geçmişe dönük denetlenmelerini istemişti. İçişleri Bakanlığımızın bu şikâyetinden sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekeni yapacaktır. Vatansever Başsavcımız Yüksek Kocaman’ın bu yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gideceğine eminim.
THK eski yönetimiyle ilgili bazı iddialar ise vahim ötesi!.. Sabah gazetesinden Barış Şimşek’in haberine göre Kürşat Atılgan başkanlığındaki eski yönetimin Japon menşeli bir firma ile sözleşme imzalarken kurum aleyhine 2 milyon 697 bin dolarlık indirim yaptığı, ayrıca eski yönetim kurulu üyelerinin ise kurumu 1 milyon 379 bin lira zarara uğrattığı dava dosyalarına yansımış. Mahkemeye sunulan belgelerde 2010-2017 yılları arası THK yönetimlerinin görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat ve rüşvet gibi pek çok olaya karıştığı tespiti yapılırken, Dropzone adı verilen atlayış faaliyetlerinden elde edilen ücretlerin de zimmete geçirildiği belirtilmiş.
THK eski Başkanı ve dönemin Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Atılgan, Başkan Vekili Necdet Şendil ve Genel Müdürü Faruk Volkan Yılmazer ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda, Japon bir firma ile imzalanan sözleşmede 2 milyon 697 bin 598 dolarlık indirim yapılarak, kurumun zarara uğratıldığı belirlenmiş.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar