Tam düzeliyor derken gelen enerji zamları

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (05.09.2022)''Tam düzeliyor derken gelen enerji zamları'' başlıklı yazısı.

21 Aralık 2021’de dolar 18 TL’yi görmüştü. Hiç beklenmedik şekilde dolar zirve üstüne zirve görüyordu.
 
Hükûmet akıllı bir adımla Kur Korumalı Mevduat’ı gündeme getirdi ve dolar 12 TL’ye kadar düştü. Toplum derin bir nefes aldı. Derken yılbaşında elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geldi. Millet tam döviz düşmüşken bu zamlar nereden geldi dedi.
Mayıs-haziran ayına kadar pahalılık vb devam etti. Yazın nispeten biraz daha rahatlama oldu. Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi. Eylüle kadar biraz rahatlama olmuşken elektrik ve doğalgaza yüzde 20 zam geldi. İş yerlerine yüzde 50 uygulandı.
Enerji maliyetlerindeki artış herkesin malumu. Dünyanın nasıl bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğu muhakkak. Bu kış nasıl geçirecek Avrupa, bunun hesabını yapıyor. Hepsi doğru.
 
Bu kışın daha rahat geçmesi lazım ki, seçimlere rahat girilsin. Gerçi bu seçimler en zor seçimler olacak. Hükûmetin yeni yıldaki hamlelerini görmek lazım.
 
Yeniden zamlar gelir ve kış zor geçerse Cumhur İttifakı zorlanır. Elbette asgari ücret zamları, Karadeniz’de bulunan gazın evlere verilmesi ve faturaların düşmesi, yerli araba TOGG’un nisanda çıkacak olması vb halka moral olacaktır.
 
Hizmet anlamında AK Parti’yle yarışacak kimse yok. Bunu muhalefet de biliyor. 1 yıldır süren hayat pahalılığının halktaki yansıması nasıl olacak onu göreceğiz. Yani halk ben mağdur oldum deyip muhalefeti seçecek ya da 20 yıldır memnunum, arada sıkıntı oldu diye hükûmetten vazgeçmem diyecek. 2023 Haziran’ında anlayacağız.
 
Yunanistan’la savaş çıkar mı?
 
Bazı muhalifler uzun zamandır, “Erdoğan kaybettiği seçime girmez” türü eleştiriler yapıyor. Hatta savaş çıkarır diyenler bile var.
 
Böyle diyenler savaşın maliyetinin ne olduğunu bilmiyorlar. Savaşın ne anlama geldiğini kavramıyorlar. Savaş ciddi iştir. Para demektir. Rusya-Ukrayna savaşı bunun örneği. Yanı başımızda iki ülke de perişan. Ukrayna elbette işgale uğrayan ülke olarak daha ağır hasar aldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin caydırıcı rolünü söylüyor. Yoksa savaş açmak diye bir niyet yok. Savaş diplomasi ve diğer tüm araçlar bittiğinde olur. Hiçbir aklı başında insan savaş istemez. Ben Sayın Erdoğan’ın da savaş istediğini düşünmüyorum. Elbette Türkiye’nin caydırıcı olduğunu söyleyecektir.
 
2023 Haziran’ında seçimler olacak. Türkiye kimseyle savaşa girmez. Muhalifler hem seçimleri rahat alacağız diyorlar hem de seçim olmayacak diyorlar. Kimse seçimleri ertelemez.
Siz millete bakın. Milletin tercihi doğrudur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar