Taliban değişir mi?

Taliban’ın zalim bir örgüt olduğu biliniyor. Zalimliğini unutmak mümkün değil. İktidara geldiği 1994 yılından devrildiği 2002’ye kadar neler yaptığı ortada. Muhalifleri katletti, kadınları...

Taliban’ın zalim bir örgüt olduğu biliniyor. Zalimliğini unutmak mümkün değil. İktidara geldiği 1994 yılından devrildiği 2002’ye kadar neler yaptığı ortada. Muhalifleri katletti, kadınları acımasızca öldürdü. Bunları de İslam ve Müslümanlık adı altında yaptı.
20 yıldır dağlardaydı Taliban. Hatta bazı yöneticileri yakın tarihe kadar cezaevindeydi. İçlerinde intikam hırsı vardır. Ama ben Taliban’ın belli bir zamana kadar makul davranacağını düşünüyorum. Çünkü dünya gerçekleri bunu mecbur kalıyor. Yoksa Taliban’ın içindeki intikam hırsı hemen gitmez. Radikallerin bazıları dünyanın her yerinde kincidir. Taliban kendisine yapılanları kolay kolay unutmaz. Zaten Afgan Devleti ve Amerikalılarla çalışanların ülkeyi ivedilikle terk etmesi bunun işareti.
Taliban da son 27 seneyi gözden geçiriyordur. Çin, Rusya, Pakistan, İran’la arası iyi ve sıkı ilişkiler devam edecektir. Taliban da ülkeyi idare etmek ve 38 milyonu doyurmak için uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu biliyor.
Peki Taliban değişir mi? Değişebilir. Önce kontrolü sağlar....
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar