Serbest piyasada böyle faiz oranı var mı?

Geçen hafta Merkez Bankası’na yeni atanan Murat Uysal faizleri 425 baz puan indirdi. Yani yüzde 24 olan faiz yüzde 19.50’ye inmiş oldu. Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak da faizlerin daha da ineceğini söyledi.Burada...

Geçen hafta Merkez Bankası’na yeni atanan Murat Uysal faizleri 425 baz puan indirdi. Yani yüzde 24 olan faiz yüzde 19.50’ye inmiş oldu. Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak da faizlerin daha da ineceğini söyledi.
Burada amaç faizlerin düşmesi ve insanların kredi kullanarak ekonomiye bir canlılık gelmesi...
Dün baktım, ev kredileri yüzde 1’in altına düşmüştü. Konuştuğum iş adamları, esnaf da faizler biraz daha düşerse gayet iyi olur dediler. Karamsarlık azalmış. Bunların hepsi olumlu gelişme.
Tabii sadece kamu bankalarının değil özel bankaların da devletimize yardımcı olması gerekir. Ancak üç gün önce okuduğum bir haberle beynimden vurulmuşa döndüm! Yurt gazetesinden Ali Avcu, Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve Genel Sekreter Emekli Albay Rafet Yavuz’la görüşmüş.
Biliyorsunuz THK eskiden çok konuşulan bir kurumdu. Kurban derilerini toplayan ve pilot yetiştiren THK’da birçok yönetim geldi geçti. Aslında THK’nın eski dönemlerindeki faaliyetlerin ciddi biçimde incelenmesi gerekiyor. Yolsuzluk var mı, harcamalar nasıl, bakılması lazım. Kaldı ki THK’nın eski yönetimlerinin mercek altına alındığını duydum. Bakalım ne çıkacak?..
Yeniden Yurt gazetesindeki söyleşiye dönersek. Orada ilginç bir ayrıntı gördüm. Rafet Yavuz’un anlattıklarını şaşkınlıkla okudum. Bakın ne diyor Yavuz: 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar