Senden olanlara bir şey vermezsen neden senden olsunlar!

ABD mevcut yönetimi kendisini hâlâ Soğuk Savaş döneminde sanıyor. Ne dayatırsam kabul ederler anlayışında

ABD’nin mevcut yönetimiyle Cumhurbaşkanımız Erdoğan arasındaki ilk temas ayın 14’ünde olacak. Dışişleri seviyesinde görüşmeler elbette oldu ama Başkanlar seviyesinde ilk olacak. 
ABD’nin Türkiye’den sıkıntıları var. S-400 onlardan biri. Bizim de ABD’den sıkıntılarımız var, YPG’ye verilen destek gibi. Daha önce Millî Savunma Bakanımız Hulûsi Akar ABD ile ilişkilerin düzelmesi için birkaç şart var demişti. Onlardan biri YPG, diğeri de FETÖ’nün himaye edilmesiydi. Türkiye bu iki konuda ABD’den net cevaplar istedi. İstediğimiz net cevapları alamadık. 
Türkiye 2013 sonrası dış politikada anlamalı bir makas değişikliğine gitti. NATO’nun her dediğine evet demedi. Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devleti kurdurtmayacağız dedi. FETÖ elebaşının iadesi için yüzlerce klasör gönderildi ama hiçbirini açmadı. Yüzüne bile bakmadılar. 
Peki gelinen noktada durum nedir? İki gün önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken işi özetledi. Ne demişti, hatırlayalım: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar