Rosa Burc’un New York Times’taki yazısı

Hemen her gün yabancı medyada Türkiye aleyhine haberler çıkıyor. Yayınlanan makalelerin haddi hesabı yok. İngiliz, Amerikalı, Fransız vb. bunlara alıştık da bir de Orta Doğu’dan yazarlar, akademisyenler topa girmeye...

Hemen her gün yabancı medyada Türkiye aleyhine haberler çıkıyor. Yayınlanan makalelerin haddi hesabı yok. İngiliz, Amerikalı, Fransız vb. bunlara alıştık da bir de Orta Doğu’dan yazarlar, akademisyenler topa girmeye başladı. 
New York Times’ta, Washington Post’ta, Wall Street Journal’da Avrupa’da yaşayan PKK sempatizanı bazı akademisyen ve doktora öğrencilerinin makaleleri yayınlanıyor. Bunlardan biri 22 Ekim’de New York Times’ta yayınladı. Rosa Burc isimli bir akademisyen adayı “Kürtlerin Uzun Mücadelesi (The Long Kurdish Struggle)" başlıklı  makalesinde Türkiye’ye demediğini bırakmamış. 
Önce Rosa Burc kim ona bakalım. Floransa’da Scuola Normale Superiore’da Sosyal Araştırmalar Çalışmaları’nda doktora öğrencisi. Aynı zamanda Orta Doğu’daki Kürt hareketleri üzerine çalışıyor. Şu sıralar Batı medyası hazine keşfetmiş gibi ondan faydalanmaya çalışıyor. 
Kendisi de Kürt olan Rosa Burc New York Times’daki makalesinde Türkiye sanki Kürtleri hedef almış gibi yazmış: “Erdoğan’ın savaşı, hem Kürt halkına ve Kürtlerin demokratik özlemlerine etno-milliyetçi bir saldırı, hem de Türk ordusunu kullanarak birden fazla halka ait olan topraklarda demografik değişiklikleri yapma girişimi.”
Başkan Erdoğan neredeyse 5 yıldır Suriye’nin Kuzeyi’nde bir devlet kurdurmayacağız diyor. FETÖ’yle mücadelenin en başında bile Erdoğan bir PKK devleti bu bölgede olmayacak diyordu. Ama Rosa Burc, Batı’nın hoşuna gider tarzda Türkler Kürtleri kesiyor demeye getirmiş!.. 
Makalesinin devamında Türkiye içerisinde başvurulan bir söylemi kullanmış ve şöyle yazmış:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar