Roman Abramoviç’in serveti hileli yollardanmış

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (16.03.2022)''Roman Abramoviç’in serveti hileli yollardanmış'' başlıklı yazısı.

Rusya, Ukrayna’yı haksız yere işgal edince Rus oligarklar Batı’nın hedefi oldu. Ne kadar servetleri varsa el konuldu. Malları, yatları, uçaklarına tedbir getirildi. Bu arada Batı bunu kanuna uygun yapmadı, gücü yettiği için yaptı! Uluslararası hukuk ne der bilmiyoruz ama zaten uluslararası hukuk da Batı’nın kontrolünde...

Dün BBC bir haber geçmiş ve o haberde önde gelen oligarklardan Roman Abramoviç’in, servetini hileli yollardan elde ettiğini iddia ediyordu.

Haberi okuyalım:

“Abramoviç, 2000'de Putin iktidara geldikten sonra da Kremlin'in yakın çevresinde yer almaya devam etti. BBC'nin ulaştığı belgede, iki yıl sonra başka bir hileli petrol şirketi ihalesiyle ilgili detaylar da yer alıyor. 

Buna göre Abramoviç, Slavneft'i satın alabilmek için başka bir şirketle ortaklık kurdu. Fakat rakip bir Çin şirketi, neredeyse iki kat teklif vermeye hazırlanıyordu.

Rusya Parlamentosu'ndan Kremlin'e birçok güçlü kişi bu durumda paradan olacaktı. Belgeye göre Çin heyetinden bir kişi ihale için Moskova'ya gelişinde havalimanında kaçırıldı. CNPC adlı Çin şirketi ihaleden çekilmek zorunda kaldı. Çekilme kararının ardından kaçırılan şirket temsilcisi serbest bırakıldı.

Kaçırılma olayı, belgeden haberi olmayan bağımsız kaynaklarca da doğrulandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar