Rabia Naz Cinayeti

Eynesil Giresun’un en küçük ilçelerinden biri. Nüfusu 8000 civarında. Yazın memlekete gelenlerle sayı 40-50 bin oluyor. Benim de memleketim. Zonguldak’ta doğup büyüdüm ama anne babamın memleketi, hâliyle benim...

Eynesil Giresun’un en küçük ilçelerinden biri. Nüfusu 8000 civarında. Yazın memlekete gelenlerle sayı 40-50 bin oluyor. Benim de memleketim. Zonguldak’ta doğup büyüdüm ama anne babamın memleketi, hâliyle benim de. 
Karadeniz’in doğası bozulmamış bu şirin ilçesinde 12 Nisan 2018’de bir ölüm meydana geldi. Ölümden ziyade cinayet desek daha doğru olur. 10 yaşındaki Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı olarak bulundu. Görele Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak götürülen Rabia kızımız maalesef hayatını kaybetti. 
Baba Şaban Vatan kızının ölümüyle ilk bir ay kendine gelemedi. Sonra kızının ölümünü araştırmaya başladı. Araştırdıkça işin rengi değişti ve ortaya Gabriel Garcia Marquez’in Kırmızı Pazartesi’si gibi bir olay çıktı. Şaban Bey olayı benim de içinde olduğum gazetecilere aktardı. 
İlk defa geçen yıl ekim ayında Medya Kritik’te Fuat Uğur’la beraber gündeme getirdik. Tabii Türkiye’de olay oldu. O gün bugündür bu olay hâlâ aydınlatılamadı. Sır perdesi aralanamadı. 
Ben kendi görüşümü söyleyeyim: Rabia Naz net bir şekilde öldürüldü. Ona araba çarptı, arabayla çarpanlar panikle kızımızı alıp evinin önüne koydular. Çarpan arabanın daha sonra içi yıkandı, temizlendi. 
Olayı araştıran savcı şüpheli kişilerin HTS kayıtlarına bakmadı, ifadelerini almadı. Olayı detaylı bilen iki polisin görev yerleri niçin değişti, bunu sorgulamadı. İlçedeki insanları dinlese sonuca rahat ulaşırdı ama yapmadı. Yetmedi, sanki millî güvenlikle ilgiliymiş gibi bir de saçma bir yayın yasağı getirdi. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar