Putin kendini de yaktı, masum Rus vatandaşlarını da!

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün bugünküğ (02.03.2022)’’ Putin kendini de yaktı, masum Rus vatandaşlarını da!‘’ başlıklı yazısı.

Putin'in bir yere kadar NATO’nun genişlemesinden rahatsız olması normaldi. Yanı başına nükleer silah gelmesine de itirazı olabilir. Bunların hepsi diplomatik yollarla çözülebilir ya da konuşulabilirdi. 

Putin bunların hiçbirini yapmadı. “Ukrayna’yı Lenin kurdu. Aslında böyle bir devlet yok. Buralar bizim” deyip işgale kalkıştı. Ve haklı olarak bütün dünyanın tepkisini çekti. 

İşgal girişiminden önce Putin gene gayrinizami işler yapıyordu. Mesela paraları başka ülkelere kaçıranları -Boris Berezovski gibi- infaz ettirdi. Bazı muhalifleri zehirledi, öldürttü. Öldürmeyi göze alamayıp baş edemediklerini içeri attırdı... Suriye’de masumları bombaladı... Çeçenistan’da yaptıkları, Gürcistan’daki aşırı güç kullanımı herkesin gözü önünde oldu... 

Yukarıda saydıklarımın hiçbiri onaylanmaz ama Putin sınırı şimdiki kadar aşmamıştı. Hep masum bir ülkeye savaş açtı hem de uluslararası kuralları yok saydı. Şimdi ise geri dönüşü olmayan yola girdi. 

Bütün dünya Putin ve Rusya’ya cephe aldı. Ekonomik ambargoların en ağırı uygulanıyor. Masum Ruslar bunun acısını ilerleyen günlerde çekecek. Bütün sistemden dışlanıyorlar. Maç oynamayacaklar, seyahat edemeyecekler, ihracat yapmayacaklar. Ruslar şu gelecek endişesi içerisindeler. Servetler gitti, gelecek ümitler söndü. Hâlbuki bir hafta önce Rusya dünyada sözü geçen, dikkate alınan, bazen takdir edilen bir ülkeydi. Putin’i sevmeyenler bile saygı duyardı. O saygı yerini artık nefrete bıraktı... 

Dün ilginç bir haber vardı. Milano Belediye Başkanı ve La Scala Operası Vakfı Başkanı Giuseppe Sala, Rusya'nın Ukrayna saldırısını kınamayı reddeden ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'in 5 Mart'ta sergilenecek Rus Çaykovski'nin "Maça Kızı" operasını yönetemeyeceğini duyurdu. Bu da Batı’nın bir diğer ikiyüzlülüğü. Sırf kınamıyor diye Rus orkestra şefini kovuyor. Valery Gergiev, Putin ve adamlarının yaptıklarının cezasını ödüyor. 

Rusya’nın yaptığından Putin ve etrafındaki adamları sorumlu. Masum Rus vatandaşlarını dışlamak, gittiği ülkelerden kovmak, görevlerden almak asla doğru değil...

Ah Putin! Hem kendini yaktın hem de Rus vatandaşlarını! Ülkenin itibarını iki paralık ettin. Batıyla Rusya’nın arası kolay kolay düzelmez. İşgal bitse bile ilişkilerin eski hâlini alması çok zaman alacaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar