PKK, Karadeniz’de nal topladı

Terör örgütlerinin amacı korku yaymak. Halkı yaptıkları eylemlerle sindirip geri adım attırmak. PKK terör örgütü yıllardır hem halkımızın canından hem de ekonomimizden götürdü. Devletimiz...

Terör örgütlerinin amacı korku yaymak. Halkı yaptıkları eylemlerle sindirip geri adım attırmak. PKK terör örgütü yıllardır hem halkımızın canından hem de ekonomimizden götürdü. Devletimiz büyük bir mücadeleyle hain örgütü iyice köşeye sıkıştırdı.
PKK başta Avrupa olmak üzere birçok yerden kendisine finans buluyor. Bir de siyasi kanat üzerinden elde ettiği belediyelerle istediğini yapmaya çalışıyordu. Belediyelere kayyum atanmasıyla para kaynakları ciddi darbe aldı. Devletimizin kararlılığıyla Güneydoğu’da PKK artık kıpırdayamaz durumda. Cizre, Şırnak gibi yerler kayyumlarla beraber nefes aldı ve halk hizmet gördü. İnsanlar artık sokaklarda olması gerektiği gibi rahatlıkla gezebiliyor.
Bu hain örgüt Karadeniz’de de uzun zamandır sansasyonel eylem peşindeydi. Eren kardeşimizin Maçka’da PKK’lı teröristlerce şehit edilmesi hepimizi derinden etkiledi. Güvenlik güçlerimiz muazzam operasyonlarıyla teröristleri Karadeniz’e gömdü. Dün gelen haberler bu açıdan çok olumluydu.
PKK'nın Karadeniz Bölgesi'nde sansasyonel eylem yapması için gönderdiği 22 kişilik sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'ndan 2’si İçişleri Bakanlığının 'aranan teröristler listesi'ndeki 'kırmızı kategori'de yer alan ve başına 4 milyon lira ödül konulan, 6'sı ise 'gri kategori'de aranıp başına 300 bin lira konulan toplam 15 terörist öldürüldü.
PKK terör örgütü 1998’den beri Karadeniz’de eylem yapması için 12 terörist gönderdi. Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında dörderli ve ikişerli gruba ayrılan teröristlerin sayısı, sonradan gönderilenlerle 22 oldu. 2015 yılının Haziran ayında, Giresun'un Kümbet Yaylası kırsalında istihbarat birimlerimizce telsiz görüşmeleriyle deşifre edilen sözde 'Karadeniz Açılım Grubu', 2016 yılında Ordu'nun Mesudiye kırsalında büyük darbe vurulması sonucu çözüldü.
Sonunda Ordu-Giresun-Trabzon hattında bu teröristler öldürüldü. Buralarda insanlarımızı korkutmak isteyip örgüte güç kazandırmak isteyen PKK avucunu yaladı. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun öncülüğünde müthiş işler çıkarıldı. Bütün güvenlik güçlerimize şükran borçluyuz. Karadeniz zor bir coğrafyadır. Gelip görünce bu coğrafyadaki sıkıntılar anlaşılır.
PKK, Karadeniz’de asla nefes bile alamaz. Burayı kendilerine merkez görüp korkutarak ivme kazanmaya çalıştılar. Çünkü Karadeniz’i korkutursa PKK, Türkiye’nin genelinde bu korkuyu daha da derinleştiririz diye düşünüyordu. Ama başaramadı. Başarması da mümkün değil.
Belki PKK aynı şeyi ülkemizin başka bölgelerinde de denemek isteyecektir ama nerede denerse denesin başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere halkımız hepsini halledecek, onları tarihin çöplüğüne gönderecektir.
 
 Trump yargılanır ya da azledilir mi?
 
2016 başkanlık seçimlerinde ABD medyasında FOX News’in küçük bir bölümü hariç tamamı Trump’a karşıydı. Her koldan Trump’a saldırdılar. Hillary Clinton’a toz kondurmadılar.
Aynı şey iş dünyası ve Wall Street için de geçerliydi. Ne var ki Amerikan halkı Trump’ı tercih etti. Bunda seçim sistemindeki tuhaflığın da katkısı oldu.
Trump seçildiğinden beri medyayla kavgalı. Medyanın ona haksızlık yaptığı bir gerçek. Önce Rusya’nın Amerikan seçimlerine hile karıştırdığını ve Trump’ın da işin içinde olduğunu yazıp söylediler. 1,5 yıl her yerden bastırdılar. Çok fazla olmamakla beraber bazı Cumhuriyetçiler de onlara destek verdi. Bir şey elde edemediler.
Bu sefer FBI avukatı Michael Cohen’i zorladı. Cohen, ABD Başkanı Trump'ı kastederek “adayın isteği üzerine” seçim finansmanı yasasını ihlal ederek, bazı kişilere sessiz kalmaları için ödemeler yaptığını itiraf etti.
Anayasa hukukçusu Larry Tribe bu durumu şöyle anlatıyor: "İster doğrudan itham edilmeyen bir suç ortağı olarak tanımla ister tanımlama, 21 Ağustos 2018 günü itibarıyla şu an görevdeki başkan tam olarak budur, bugün yargı açısından rezalet bir gün olarak tarihe geçecek. Bu Michael Cohen'ın, seçime kısa süre kala, Trump adına seks skandallarını gizli tutmak için para ödeyerek bilinçli bir şekilde yasa dışı bir kampanya yürüttüğüne dair iki suçu kabul etmesinden kaynaklanıyor." (BBC Türkçe)
Boston Globe’da Michael A. Cohen ise şöyle yazdı: “Böyle bir yasal bomba, Watergate skandalı sırasında bile patlamamıştı. Salı günü Trump hakkında suç duyurusunda bulunulmamasının en büyük gerekçesi olarak Adalet Bakanlığının görevdeki bir başkanı itham etme yetkisinin olmamasını bile gösterilebilir.”
Şimdi soru şu: Trump yargılanır mı yoksa görevden azledilir mi? Trump’ın bu olaydan yırtacağını savunanlar da var ama artık Cumhuriyetçiler de Trump’ın arkasında durmuyor. Mitt Romney bile kimse kanunlarda üstün değil diye Tweet atarak Trump’ın yargılanması gerektiğini söyledi.
Bakalım ne olacak? Durum ortada. Ancak Trump’ın “Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir” demesi durumun parlak olmadığını gösteriyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.242 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 25 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.649 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar