NATO ne yapmak istiyor?

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (16.05.2022)''NATO ne yapmak istiyor?'' başlıklı yazısı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan süreç hâlâ devam ediyor. Rusya istediğini alamadı. Birçok bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Ukrayna hâlâ hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Ama öte yandan NATO da tuhaf ve ortamı geren işler yapmakta! Zaten Ruslar NATO’nun genişlemesinden rahatsızlar. Bill Clinton’a sitem etmesinin sebebi de budur Putin’in. “Bize söz verdiler ama NATO’yu genişlettiler” dedi.
Rusya-Ukrayna meselesi devam ederken ABD hâlâ NATO’yu genişletme derdinde. Finlandiya Başbakan Sanna Marin, Cumhurbaşkanı Niinisto ile birlikte Helsinki'de yaptığı ortak basın toplantısında, Finlandiya parlamentosunun söz konusu kararı birkaç gün içinde onaylamasını umduğunu söyledi.
Marin, Niinisto'nun da kendisinin de NATO üyesi ülkelerle yakın temas kurduklarını ifade etti. Kararın önünde hâlâ parlamento süreci olduğunu hatırlatan Marin, "Ama parlamentonun bu tarihî kararı, azim ve sorumlulukla tartışacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, “İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki görüşlerimizi, neden karşı olduğumuzu açık şekilde söyledik. NATO'nun genişlemesine karşı olduğumuz için değil, teröre destek veren ülkelerin müttefik olmaması gerektiğine inandığımız için karşıyız” dedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar