NATO ne yapmak istiyor?
3-4 Aralık tarihinde Londra Zirvesi yapılacak. Burada NATO’nun kuruluşunun 70. yılı kutlanacak. Ancak son yaşananlar Türkiye ile NATO’yu karşı karşıya getirdi.
Brüksel'den son gelen bir haber, merkezinde Türkiye'nin olduğu yeni bir NATO içi gerilimi gündeme taşıdı. Türkiye, NATO'nun artan Rusya tehdidine karşı Baltık devletleri ve Polonya'nın korunmasına ilişkin hazırladığı Savunma Planı'nın yayımlanmasını bloke etti.
Gerekçe olarak Türkiye için hazırlanan ve güney sınırlarından kaynaklanabilecek tehditleri içeren NATO Savunma Planı'nın ABD'nin de aralarında olduğu 8 müttefik ülkenin itirazı nedeniyle yayımlanmaması gösterildi (BBC Türkçe).
Aslında bu haber Batı’nın yeni planını da ortaya çıkarıyor. Amerika ve Avrupa ülkeleri DEAŞ’la mücadele ediyor diye YPG’yi terör örgütü olarak tanımlamak istemiyor.
Özgür Özel, Manavgat’taki yolsuzluğa ne diyeceksiniz?
05 Aralık 2025 | 770 Okunma
Ne kadar çok dolandırıcılık vakası oluyor!..
03 Aralık 2025 | 592 Okunma
Gazetecilik ayrıcalıklı meslek değildir
01 Aralık 2025 | 797 Okunma
Siz ne zaman öz eleştiri yapacaksınız?
28 Kasım 2025 | 1.219 Okunma
Lüks tüketen çok ödeyecek, ihtiyacı kadar tüketen değil...
26 Kasım 2025 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI