NATO ne yapmak istiyor?

3-4 Aralık tarihinde Londra Zirvesi yapılacak. Burada NATO’nun kuruluşunun 70. yılı kutlanacak. Ancak son yaşananlar Türkiye ile NATO’yu karşı karşıya getirdi. 

Brüksel'den son gelen bir haber, merkezinde Türkiye'nin olduğu yeni bir NATO içi gerilimi gündeme taşıdı. Türkiye, NATO'nun artan Rusya tehdidine karşı Baltık devletleri ve Polonya'nın korunmasına ilişkin hazırladığı Savunma Planı'nın yayımlanmasını bloke etti.
Gerekçe olarak Türkiye için hazırlanan ve güney sınırlarından kaynaklanabilecek tehditleri içeren NATO Savunma Planı'nın ABD'nin de aralarında olduğu 8 müttefik ülkenin itirazı nedeniyle yayımlanmaması gösterildi (BBC Türkçe). 
Aslında bu haber Batı’nın yeni planını da ortaya çıkarıyor. Amerika ve Avrupa ülkeleri DEAŞ’la mücadele ediyor diye YPG’yi terör örgütü olarak tanımlamak istemiyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar