Muhalefetin önerisini duyan var mı?

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün bugünkü (18.02.2022)’’ Muhalefetin önerisini duyan var mı? ‘’ başlıklı yazısı.

Show TV’de yayınlanan Güldür Güldür Şov’un önceki hafta yayınlanan bölümünde muhalefete bir eleştiri vardı. Yaşadığımız ekonomik sıkıntılara dair hükûmetin neler yaptıklarını görüyoruz.

Gübrede indirim, elektrik fiyatlarında düzenleme, doğalgaz yardımı, belediyelerin suda yaptığı indirim. Gıdada KDV’de yapılan yüzde 7’lik iskonto... Hepsini biliyoruz.

Peki muhalefetten öneri duyan var mı? Bu pazartesi iktidarı şayet devralsalar mesela doları 10-11 liraya getirecek önerileri ne? Faizi artırmak dışında söyleyecekleri bir şey var mı? Enflasyonu düşürmek için hangi ekonomik tedbirleri alacaklar?

Cevap, “Biz gelince güven gelecek.” Yani hiçbir şey yapmayacaklar ve güven kendi kendine her şeyi çözecek. Öyle mi? Dediklerine bakarsak öyle.

Halk sizden öneri duymak ister. Tecrübe ettiğimiz bu ekonomik sıkıntılarda bile AK Parti bütün anketlerde birinci. Muhalefete hâlâ ilgi yok. Kısmen İyi Parti’de kıpırdanma var ama yeterli olmadığı görülüyor.

Geçen haftaki Oksijen Gazetesi’nde Bekir Ağırdır “Çılgın bir proje lazım” başlıklı bir yazı yazdı. Muhalefet partileri bir araya gelme konusunda başarılılar, diyor Ağırdır. Hatta muhalefetteki partilerin Cumhurbaşkanı adayı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararına itiraz etmeyeceklerini yazdı. Ancak Bekir Ağırdır bunların tek başına yeterli olmayacağının altını çiziyor.

Bizim de söylediğimiz hep bu. 20 yıldır AK Parti iktidarda ve pandemiye rağmen hâlâ birinci parti. Muhalefet, “Nasıl oluyor da, hâlâ iktidar değiliz ya da anketlerde birinci çıkmıyoruz” diye sormuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar