Millî güvenlik ve sanatçılarımızın duruşu

Türkiye Cumhuriyeti devletinin şakası olmadığını artık herkes anlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu dün saat 16.00 itibarıyla Fırat’ın doğusunda bulunan...

Türkiye Cumhuriyeti devletinin şakası olmadığını artık herkes anlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu dün saat 16.00 itibarıyla Fırat’ın doğusunda bulunan PKK-YPG/PYD terör örgütüne karşı "Barış Pınarı" operasyonunu başlattı. Allah yardımcıları olsun, ayaklarına taş değmesin.
Operasyon hazırlıkları sürerken gerek sosyal medyada gerekse yazılı-görsel medyada, “Türkiye ABD’den izin almadan giremez, Suriye bataklığından çıkalım” yazanlar şimdi ne düşünüyorlardır acaba? Türkiye gibi güçlü bir ülkenin birilerinden izin almaya ihtiyacı yoktur, biz ABD ile müzakere ederiz, karşılıklı çıkarlarımızın örtüştüğü noktalarda anlaşıp örtüşmediği noktalarda ise ortada bir yerde kalırız. 
Neticede Trump askerlerini güneye çekti ve devletimizin sahada olduğu kadar masada da ne kadar güçlü olduğunu ispat edercesine hızlı bir şekilde kararlarını uygulamaya koydu.
Anlayacağınız, istediğimizi önünde sonunda almayı başardık.
Peki operasyonun ucu nereye kadar uzanacak? Hemen cevap verelim: Devletimizin ve milletimizin ulusal güvenliği hangi noktada-bölgede tehdit altındaysa oraya kadar gidecek... Bugün Tel Abyad ve Resulayn, seçilen iki ana merkez. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Menbiç’ten Irak sınırına kadar. 
Nerede tehdit varsa arayıp bulup başını ezeceğiz. Bunlar çocuk oyuncağı işler değildir, televizyonlarda her akşam temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp konuşulan, birbirinin aynısı kısır tartışmalar da artık sona ermelidir. Türkiye, güvenliğinin nereden başlayıp nerede biteceğini kendisi takdir edecek ve ona göre planlarını uygulamaya koyacaktır. Milletimizin takdiri de isteği de bu yöndedir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.234 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar