Küçük esnaf ölsün mü?

Eğer AB onaylarsa aşılamanın daha çabuk bitmesi konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Dünden beri marketler genelgesi konuşuluyor. 81 il valiliğine gönderilen İçişleri Bakanlığı genelgesi her zaman olduğu gibi muhalefet tarafından gene başka yollara saptırıldı. Ben marketlerle ilgili genelgeyi küçük esnafı korumak için atılmış bir adım olarak görüyorum... Mahalle aralarında küçük bakkallar da var. İnsanlar genelde büyük market zincirlerine gidip alışverişlerini buralardan yapıyorlar.  
Bazı büyük marketlerin içerisinde pizza satanlar bile var. Küçük bakkallar kendilerini ayakta tutacak basit ihtiyaçları satıyorlar. 
Genelgeye göre, marketlerde "zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin" satışına izin verilmeyeceği aktarılıyor.
7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. 
Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.221 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 19 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.301 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar