Kemal Kılıçdaroğlu adaydır

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın kesin adayı mı bilmiyorum ama şu kesin ki, CHP’nin kesin adayı

Kim ne derse desin bugünün şartlarında Kemal Kılıçdaroğlu kesin adaydır. CHP içinde konuşulan, dışarıya sızan her şey bunu gösteriyor.
Market ve hayat pahalılığı, 11 senedir Erdoğan’a karşı alınan ağır yenilgiler, hiçbir CHP’linin AK Parti’ye karşı somut bir galibiyet alamaması Kemal Bey'i adaylığa itiyor.
Yeni sistemde dışarıdan bir adaydan ziyade CHP, parti genel başkanını aday göstermek istiyor. Bir de AK Parti, “Niye ithal aday çıkarıyorsunuz? Kendi genel başkanınıza güvenmiyor musunuz?” diye soruyor. Buna CHP’liler cevap veremiyor.
Kemal Bey'in İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarını aday göstermek istemediği belli. Geriye Meral Hanım dışında aday kalmıyor zaten. Meral Hanım'ın "Ben Başbakanlığa adayım" demesi de boşuna değil. Yani Cumhurbaşkanı adayı olacak kişi parlamenter sisteme geçişi onaylayacak biri olmalı...
 
Tabii bu ifadeler bugün için geçerlidir. Yarın bir gün şartlar değişirse başka adaylar da gündeme gelebilir.
...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar