İsrail’in casus yazılımı Pegasus

Bu konu son derece önemli ve başka hangi kritik bilgiler depolandı yakında kokusu çıkar..

Bundan iki ay önce Washington Post, Guardian, BBC, AFP gibi Batı'nın önde gelen medya kuruluşları önemli bir haber yayınladılar. Bu haberlere göre İsrailli NSO şirketi Pegasus adıyla bir casus yazılım programı geliştirdi. Bu yazılımla dünyanın birçok farklı ülkesinde hükûmetler gazeteci, akademisyen ve siyasetçiyi adım adım izledi.
Peki Pegasus yazılım nedir? Bu yazılımın ilk varlığı 2016 Ağustos'unda ortaya çıktı. Her sahtelikte olduğu gibi burada da size resmî bir kurumdan gelmiş gibi link gönderiliyor. O linki tıkladığınızda sistem telefonunuzu ele geçiriyor. Yani telefonunuzdaki her adımı, sohbeti anında görebiliyor ve izleyebiliyor.
Bu yazılım telefonunuzu ele geçirdiğinde facetime ya da imessage gibi güvendiğiniz konuşma ve yazışma alanları da görülebiliyor. Ayrıca klavye hareketlerinizi takip edebiliyor. Kameranızı izliyor ve sizi kaydediyor. Yer tespitini yapabiliyor.
Bu yazılım Cemal Kaşıkçı cinayetiyle gündeme geldi....
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.236 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar