Hem kutuplaşmadan şikâyet et hem de uzlaşmaya yanaşma!

Muhalefetin Türkiye'de çok garip, anlaşılmaz bazı tutumları var. Ne zaman sıkışsalar ortaya bir argüman atıp onun üzerinden yürüyorlar...

Tayyip Erdoğan 1994'te belediye başkanı olduğunda "İstanbul, Tahran mı olacak? Mekke Medine gibi bir şehre mi dönecek?" gibi gerçekle bağdaşmayan, fikir bile olmayan cümleler kuruyorlardı.
Aradan geçen zamanda İstanbul dünyanın en cazip şehirlerinden biri oldu. Gelen turist sayısı arttıkça arttı. Avrupalılar da geldi Asyalılar da. Ama dert bu değil. Kendi dünya görüşlerine uymayan biri belediye başkanı olunca saçma sapan kaygıları ortaya çıktı. AK Parti iktidara geldikten belli zaman sonra da "Malezyalaşma" sendromu baş gösterdi. Arap coğrafyası kabak tadı verince işi Uzak Asya'ya kadar götürdüler.
En son başvurdukları yöntem ise AK Parti ülkeyi kutuplaştırıyor oldu. Bunu ağızlarında o kadar sakız ettiler ki, sanırsınız herkes kendi gettolarında yaşıyor. Hâlbuki farklı görüşlerde olmak gayet iyi bir şey. Kutuplaşmadan şikâyet ediyorsan o zaman sana barış eli uzatıldığında onu tutmasını bilmelisin. Yoksa kutuplaşma lafı retorikten öte gitmez.
Bakın hükûmet 2002'den beri her seçimi kazandı. Birinci parti çıktı. Oylarının düştüğü seçimler oldu. Hep öz eleştirisini de yaptı. Çünkü AK Parti seçmeni ne yaparsan yap her şeyi kabul etmem dedi. Yeri geldi oylarını düşürdü yeri geldi yukarı çıkardı. Ancak CHP seçmeni böyle değil. Ne yaparsa yapsın blok olarak yüzde 25-26 oyu alıyor. Hiçbir şekilde seçmeni onu cezalandırmayı düşünmüyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar