Hani Flynn'in eski ortağı Bijan Kian, Türkiye adına gizli lobi faaliyeti yapıyordu?

Başta FETÖ'cüler olmak üzere uluslararası medya ve onların Türkiye'deki aparatları geçtiğimiz aylarda neler yazmışlardı neler. 24 Temmuz 2019 tarihli FETÖ'cü ve Türkiye'de faaliyet gösteren Euronews, BBC...

Başta FETÖ'cüler olmak üzere uluslararası medya ve onların Türkiye'deki aparatları geçtiğimiz aylarda neler yazmışlardı neler. 24 Temmuz 2019 tarihli FETÖ'cü ve Türkiye'de faaliyet gösteren Euronews, BBC Türkçe, Amerika'nın Sesi gibi haber sitelerinin sayfalarına bakın. CNN, Washington Post, DW, Der Spiegel onları saymıyorum bile.
Hepsinin yazdığı şuydu: "Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'den yasa dışı lobi faaliyetleri yürütmekle suçlanan İran ve Amerikan vatandaşı Bijan Rafiekian bugün jüri tarafından suçlu bulundu. Rafiekian'ın davası 15 Temmuz 2019'da Virginia'da başlamıştı. Geçmişte eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in iş ortağı olan Rafiekian, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor."
Başka haberlerde şunları da yazdılar: “Davaya bakan hâkim, jüri üyeleri salon dışındayken yaptığı açıklamada, hükûmet tarafının sunduğu delillerin zayıf olduğunu söylemişti. Ancak buna rağmen İran kökenli iş adamı suçlu bulundu. Jüri Bijan Kian’ın Fetullah Gülen’in hedef alındığı proje sözleşmesine Türkiye’nin dahlini gizlemek için çalıştığına hükmetti."
Bütün FETÖ'cüler saldırıya geçmiş ve Türk devletine saldırmışlardı. Türkiye adına yasa dışı lobi yapmakla suçlanan Bijan Kian Refiekian'ın davası 24 Eylül'de görüldü. Peki, ne oldu? Bijan Kian, yargılandığı davada beraat etti.
New York Times'tan Adam Goldman'ın haberine göre ABD Bölge Savcısı Anthony Trenga, Bijan Kian hakkında yeteri kadar delil olmadığı için beraatına karar verdi. Böylece Türkiye'ye yönelik bir komplo daha boşa düşmüş oldu.
Mahkemeyi izleyen bir Türk yetkili de AP'ye konuştu ve "Amerika'ya karşı komplo kurduğumuz fikri akıl almaz" açıklamasında bulundu. Bu iddiayı aylardır dile getirenlerden tık yok.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.222 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.301 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar