Gri liste, yatırımcıya "Türkiye’ye gitme" demek

Suriye’de Fransız şirketi LaFarge DEAŞ’a para verdi. Fransız mahkemesi bile bunu kabul etti. Peki, Fransa gri listeye eklendi mi?

Türkiye terörizmin finansmanı yasasını 2013’ten beri uyguluyor. FETÖ’cü teröristlerin mallarına ve şirketlerine el koyarken de bu yasa çok işe yaradı. Sadece FETÖ değil, PKK ve DEAŞ’la mücadelede başvurulan yasalardan biri oldu.

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) geçen hafta Türkiye’yi izlemeye aldığını duyurdu. FATF kara para aklamak demek. Peki, gerekçeleri ne? Türkiye El-Kaide ve DEAŞ üzerinden kaynağı belirsiz paraları ülkeye sokmak ya da aklamak diyor. Ama buna somut tek bir delil bile koyamıyor.

Türkiye’yi terörün finansmanıyla suçlamak çok ağır bir gerekçe. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarını boşuna yapmadı. Kilis ve G.Antep’e atılan bombaların hesabını sordu.

Şimdi AB ve ABD YPG ve PKK’yı terör örgütü olarak tanıyor. CIA’in Facebook’unda da öyle yazıyor. ABD dünyanın gözü önünde YPG’ye binlerce tır dolusu silah verdi. ABD Kongresi YPG’ye SDG adıyla 177 milyon dolar verdi. Her sene bu yardımları yapıyor. YPG’ye yapılan bu maddi yardım terörizmin finansmanı değil mi?...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar