Gıda fiyatları şu durumda da inmezse...

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün bugünkü (14.02.2022)’’ Gıda fiyatları şu durumda da inmezse... ‘’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü önemli bir paket daha hazırladı. Gıdada yüzde 8 olan KDV, 1’e düşürüldü... 
Milletin şu an canını sıkan iki olay var. Birincisi yüksek elektrik faturaları. İkincisi gıda fiyatları... Yani hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon. Zaten bu iki sorun gitti mi, sorun kalmıyor. 
Hükûmet zincir marketleri ve tedarik zincirini ciddi şekilde kontrol etmeli. Yıllık maliyetler belli. Hadi yüksek enerji faturalarından şikâyetçiler tamam. Ama onun üzerinden de fazla zam yapanlar var. Hükûmet o bakımdan bu işin kontrolünü sıkı yapmalı. 
Herkes elini taşın altına koymalı. Yüzde 7’ye ilaveten, marketler de yüzde 7 indirse millet rahatlar. Marketlerin iyi niyetini şimdi göreceğiz. 
Ancak ortada başka dedikodular da var. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Yücel Koç dün şöyle bir tweet attı: “Dün 38,9 lira olan yumurta, bugün öğleden sonra 45,9 liraya çıkarılmış. Üstelik beş zincir marketin tamamında aynı fiyat."
Anlamı: "Marketlerin bu KDV indiriminden 1 hafta önce haberi varmış. O yüzden fiyatları yüzde 20 civarında artırmışlar. Şimdi bu indirimle güya fiyatları aşağı çekecekler..." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum